Roman “Dvanaesta kuća”, autora Bojana Zečevića, preveden i objavljen i na bhs jeziku

18.04.2019 16:00

U četvrtak 18.04.2019. godine, u sarajevskom restoranu Vinoteka, sa početkom u 16:00 sati, bit će upriličena promocija knjige “Dvanaesta kuća”, autora Bojana Zečevića u izdanju izdavačke kuće “Dobra knjiga”.

Na promociji će se medijima i prisutnim gostima obratiti predstavnik izdavačke kuće “Dobra knjiga”, Izedin Šikalo, predsjednik Društva pisaca BiH Hadžem Hajdarević i autor knjige, Bojan Zečević.

Bojan Zečević je završio Drugu Gimnaziju u Sarajevu, diplomirao "Computer Science" na Imperial College-u u Londonu, te radio kao trgovac čelikom na međunarodnom tržištu od Rusije do Jugo-Istočne Azije. U svojoj poduzetničkoj karijeri bavio se trgovinom nekretninama u Londonu, te obnašao funkciju direktora i vlasnika modne agencije Ieve models u Londonu.

Roman “Dvanaesta kuća” je Zečevićev prvijenac, koji je originalno pisan na engleskom jeziku, te je prije nekoliko godina bio postavljen na web stranicu za pisce www.authonomy.com (vlasnika Harpera Collinsa, jednog od najvećih svjetskih izdavača). Roman se, u konkurenciji od 12,000 knjiga, za 5 meseci popeo na poziciju broj 4.

Radnja “Dvanaeste Kuće”, je postavljena između drevnih vremena i današnjice. Ova intelektualna avantura koja se dotiče politike, religije, ljubavi, erotike i teorija zavjere, je višeslojna priča sa nekoliko preokreta u završnici.

Izdanje koje će biti promovisano 18. aprila je prvo izdanje ove knjige na bhs jeziku.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.