x

Ronaldo i rekordi – ne može jedno bez drugog

Iako ove sezone ne igra koliko bi volio, možda i morao, Cristiano Ronaldo nastavlja rušiti rekorde. U pobjedi Manchester Uniteda nad Evertonom 2:1 postigao je jubilarni 700. klupski gol u karijeri...

Cristiano Ronaldo i rekordi. Ne može jedno bez drugoga.

Čudesni Portugalac, koji će u veljači sljedeće godine proslaviti 38. rođendan, još se jednom upisao u povijest postigavši 700. pogodak računajući nastupe za klubove. Do tog je nevjerojatnog učinka stigao za samo 943 utakmice.

No, da se malo pozabavimo kako je Ronaldo rasporedio svoje golove.


Najviše ih je postigao u dresu madridskog Reala u kojem je proveo devet godina, ukupno 450 (iz 438 utakmica). Za Manchester United zabio je 144 (u 340 utakmica), za Juventus 101 i za Sporting pet.

Dalje, što se tiče natjecanja u kojima je zabijao, u Premier ligi taj se broj popeo na 103, u Serie A poentirao je 81 put, u portugalskoj Primeiri tri puta, a u španjolskoj La Ligi čak 311 put u devet sezona! U Ligi prvaka se, pak, u strijelce upisao u 140 navrata, što ga čini trenutno najboljim strijelcem u povijesti tog natjecanja. Zabio je po jednom i u Europskoj ligi (ove sezone) i u kvalifikacijama Lige prvaka.


Tu su i kupovi. U Copa del Reyu postigao je 22 gola, u FA kupu 13, u španjolskom Superkupu, EFL kupu i Talijanskom kupu po četiri te portugalskom kupu i talijanskom Superkupu po dva. Još devet postigao ih je na Svjetskom klupskom prvenstvu (sedam) i UEFA Superkupu (dva).

Kako prenosi službena stranica Manchester Uniteda, Ronaldov suigrač i sunarodnjak Bruno Fernandes zadivljen je njegovim učinkom.

“Teško je više i brojati Ronaldove golove jer svakog tjedna čini se da ima novi rekord. Jako smo sretni. Naporno je radio da bi zabio ovaj gol protiv Evertona. Vidjeli smo u četvrtak da mu je bilo teško, trudio se, no golman je dobro branio. Ali ovaj put je zabio i pobijedili smo i to je najvažnije za Cristiana.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.