x

Ronaldo postao vlasnik jednog od deset Bugattija Centodieci

​Portugalska fudbalska zvijezda Kristijano Ronaldo je za ultrasportski automobil koji će Bugatti napraviti u samo deset primjeraka izdvojio devet miliona dolara.

Prošlogodišnje glasine da je Kristijano Ronaldo za 18 miliona dolara kupio jedini proizvedeni Bugatti La Voiture Noire nisu bile tačne, ali je potvrđeno da je Ronaldo postao vlasnik drugog posebnog Bugattija koji košta devet miliona dolara.

U čast obilježavanja svog 110. rođendana slavna automobilska kompanija Bugatti je prošle godine predstavila ultrasportski model Centodieci čiji dizajn je inspirisan modelom EB110 iz devedesetih godina, a jedan od ukupno deset planiranih primeraka naredne godine ide u garažu Kristijana Ronalda.

Centodieci pokreće 8-litarski motor sa 16 cilindara koji za ovu priliku razvija 1.600 konjskih snaga, što je više od potencijala Bugattijevog brzinskog rekordera Chirona Super Sport 300+. Ekskluzivni dvosjed od 0 do 100 km/h stiže za 2,4 sekunde. Od 0 do 300 km/h potrebno mu je 13,1 sekundi, a elektronski ograničena najveća brzina je 380 km/h.

Ostaje pitanje ko je kupio jedinstveni Bugatti La Voiture Noire, a prema nepotvrđenim informacijama automobil je završio u kolekciji bivšeg prvog čovjeka VW grupacije Ferdinanda Piecha.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.