x

Sedma titula svjetskog prvaka

Ronnie O'Sullivan za vječnost!

Ronnie O'Sullivan novi je svjetski prvak. U legendarnom Crucible Theatru je stigao do sedme titule.

Ronnie je večeras u finalu Svjetskog prvenstva savladao Judda Trumpa (18:13), te se tako po broju titula izjednačio ssa Stephenom Hendryjem, a kako je osvojio više rangirajućih turnira, te kako drži mnogobrojne rekorde (najviše važnih turnira, najviše trocifrenih i maksimalnih breakova) može se reći da je od večeras najbolji igrač snookera svih vremena.

Trump je na otvaranju meča osvojio prvi frame, no nakon toga je Ronnie igrao bolje, pa je nakon prve sesije imao prednost od dva framea (5:3). Drugu sesiju je opet bolje otvorio Trump, smanjio je na 5:4, no nakon toga O'Sullivan je preuzeo konce igre u svoje ruke.


Igrao je Ronnie fenomenalno, njegova prednost je rasla, a nakon druge sesije rezultat je glasio 12:5. Činilo se da će meč biti odlučen bez većeg uzbuđenja, ali Trump nije tako mislio.

Početak drugog finalnog dana bio je za njega kao iz snova. Sjajno je odigrao treću sesiju, te je meču vratio neizvjesnost s obzirom da se na posljednju višesatnu pauzu otišlo pri rezultatu 14:11 za O'Sullivana.


Ipak, Ronnie je posljednju četvrtu sesiju otvorio sa dva vezana framea i tada je zapravo prelomio meč. Pokušao je Trump igrom na sve ili ništa da zagorča život O'Sullivanu, no nije uspio. Ronnie je slavio 18:13, za historiju snookera.

Čovjek koji je poznatiji od sporta kojim se bavi još jednom je pokazao da mu na svijetu nema ravnog. Trofej namijenjen svjetskom prvaku je tamo gdje mu je mjesto - u vitrinama Ronnieja O'Sullivana.

Ronnie je osvojio i ček od 500.000 funti za trijumf u Crucible Theatru, dok je Trump kući otišao bogatiji za 200.000 funti.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.