x

Promoter Tysona Furyja naružio Meksikanca

"Ruiz je sramota, od kralja teške kategorije došao je do Burger kralja"

Frank Warren, promoter Tysona Furyja, smatra da se Andy Ruiz osramotio fizičkim stanjem u kojem se nalazio u revanš meču protiv Anthonyja Joshue.

Ruiz je tada, podsjetimo, vagao čak 128 kilograma što je čak i više nego u prvoj borbi kada je također bio ogroman.

Nakon meča u kojem je izgubio odlukom sudaca i sam je priznao kako se nije dobro spremio.

Warren za njega nije štedio riječi.

"To je bilo smiješno – kada su svi prevrtali očima na mjerenju, on je bukvalno bio slon u sobi. Samo zato što si teškaš ne znači da nemaš obavezu da pokažeš barem određenu količinu namjere da budeš atleta. Ruiz junior osramotio je sebe i sport time što se nije pripremio ni na jednom nivou", kazao je Warren.

Inače, Ruiz je bio za čak šest i pol kila teži nego u New Yorku kada su dvojica boraca odradila prvi meč. Mjesece nakon borbe Ruiz je provodio po žurkama zbog čega je i došao nespreman na revanš.

"Dobili smo momka koji je na smiješan način ostao bez zvanja svjetskog šampiona i dobili smo spektakl koji je pretrpeo štetu. Malo je kasno da poslije svega kažeš da si se malo previše provodio i da žališ što imaš toliko kilograma. Da se pojavio takav u meču koji nije za titulu, promoteri i TV operativci bi s pravom 'poludjeli‘ zbog njegovog stanja. Takođe, profesionalni sportisti imaju i dužnost prema publici koja plaća za privilegiju da ih gleda", dodaje Warren.

On smatra da bi Fury završio posao oko Ruiza prije 12. runde.

"Tyson ne bi plesao oko Ruiza, već bi završio posao i zaustavio ga. Vidio sam da je Ruiz izjavio da je ostvario san. Ako mu je san bio da osvoji titule i onda se nagoji i izgubi ih u prvoj sljedećoj prilici, onda mu se san ostvario. Od kralja teške kategorije do Burger kralja u roku od šest meseci", dodao je promoter Furyja.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.