x

Ruiz samouvjeren pred revanš: "Šta god da Joshua pokuša, ja ću uvijek imati spremnu kombinaciju"

Andy Ruiz Jr., aktuelni prvak svijeta u superteškoj kategoriji u tri verzije, govorio je za medije u sklopu najave revanš-meča sa Britancem Anthonyjem Joshuom.

Ruiz je u prvom duelu dvojice boksera demonstrirao sjajnu brzinu ruku i nije mu smetalo što protivnik ima znatnu prednost u visini i „dužini“. Joshua je viši 10 centimetara, a raspon ruku mu je čak 20 centimetara duži.

„Malo je iscrpljujuće ići po konferencijama sa meča na meč, ali Joshua je sjajan momak, opušten kao i ja i obojica imamo svijest da je sve ovo dio posla. Ipak, u trenutku kada stupimo u ring neće biti takvog poštovanja“, rekao je Ruiz.

„Zadovoljan sam što će se meč održati u Saudijskoj Arabiji i to na historijskom mjestu, gdje se dogodilo toliko stvari tokom prošlosti. Meč sa Joshuom mi je promijenio čitav život – moja porodica, moja djeca, supruga i ja više ne moramo da se mučimo sa plaćanjem računa, kirijom i sličnim stvarima. Ja mislim da sam i dalje motivisan uprkos tome što mi je finansijska situacija drugačija“, dodao je američki bokser meksičkog porijekla.

„Znate šta – Joshuin stil mi savršeno odgovara. On može da se kreće i da baca prednje direkte, ali ću ja uvijek biti tu. Kada god nešto pokuša, ja ću imati spremnu kombinaciju za to. Mislim da me ta stvar izdvaja od drugih šampiona“, zaključio je aktuelni prvak svijeta.

Revanš je na programu 7. decembra u gradu Diriyah u Saudijskoj Arabiji.


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.