x

Ruke i smijeh: Pet provjerenih navika za dugotrajnu vezu

Kada pitamo dugogodišne parove na koji način održavaju svoju vezu, postoji uglavnom nekoliko "svetih pravila" koja se ponavljaju u skoro svim slučajevima.

Iako pet bitnih navika neće pomoći svakome, sa sigurnošću možemo reći kako dobro provedeno zajedničko vrijeme utječe ne kvalitet veze ili braka.

1. Putujte

Čak i ako niste finansijski potkovani, nemojte dopustiti da vam propadne prilika za zajednički vikend u nepoznatom kraju. Kada vam dosadi rutina, ništa vas neće oraspoložiti i uzdrmati kao bar na kratko promijenjena sredina. Ne mora to biti odlazak na more ili smještaj u hotelu. Sve se može svesti na jedan dan u susjednom gradu ili mjestu gdje ćete posjetiti dobar restoran, otići u muzej ili pak cijeli dan provesti u istraživanju.


2. Smijte se

Svi znamo da život ponekad može biti težak i da je smisao za humor jedan od načina da se prebrode nemili događaji. Humor će vam pomoći i u nezgodnim situacijama, napetim prilikama gdje ćete izbjeći svađu, a sve može kulminirati dobrom komedijom za kraj ionako sretnog dana.

3. Izlazite kao na početku veze

Samo zato što ste zajedno poprilično dugo, ne znači da morate ostati u kući. Dogovorite datum jednom sedmično i odredite vrijeme kako biste imali trenutke samo za vas dvoje. To je odlična šansa da izađete iz sedmične rutine i da se nađete "na starom mjestu" lijepo obučeni i spremni na novu dozu romantike.


4. Zajednički cilj

Lako se desi da se vaši interesi mogu razići ukoliko živite kao cimeri. Usporedite vaše želje, pronađite nešto što želite oboje i krenite prema tome. To može biti nešto jednostavno, kao mršanje ili spremanje tijela za ljeto, možda je riječ o renoviranju kuće ili pak planiranju putovanja na duže vrijeme. Imati zajednički cilj znači postati partner, što će ojačati vaš odnos.

5. Ruke

Držite se za ruke. Uvijek. Intimnost je izuzetno važan dio veze i ona ne znači nužno seks, već jednostavni dodir koji možete priuštiti i u javnosti. Sljedeći put kada budete u šopingu, budete šetali kroz park ili sjedili u kafiću – dotaknite ruku svoga partnera/ice. Vaše tijelo će vam biti zahvalno zbog navale endorfina.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.