x

Zenica

Rukometaši Čelika protiv visočke Bosne u prvom pretkolu KUP-a! (Foto)

Zvaničan početak ovogodišnje rukometne sezone u Zenici je u nedjelju 29. januara. Ekipa rukometnog kluba Čelik u okviru 1.pretkola Kupa BIH ugostiće visočku Bosnu.

Za trenerski dvojac Ljubomir Filipović i Amar Kobilica , biće to prvo iskušenje pred nastavak lige.

„Nadamo se ovdje pobjedi i prolasku u drugo pretkolo Kupa BIH.Takođe vidjećemo tehnički i taktički gdje stojimo.Doveli smo samo jednog igrača, ljevorukog beka koji nam odgovara našem stilu igre.Imamo prosjek ekipe 22 godine i težimo brzom rukometu.Takođe kada je sezona u pitanju imamo u cilju da dalje napredujemo.Ove godine dolazimo sa drugog mjesta jesenjeg dijela šampionata.To nam stvara dodatni motiv .Jedan gol razlike i nespretan splet okolnosti u prvom derbiju, daju nam nadu da možemo da damo sve od sebe i idemo dalje.“izjavio je na press konferenciji pomoćni trener Amar Kobilica.

U nedjeljnom meču u konkurenciji za tim biće 23 rukometaša sa prosjekom od 22 godine.

„Igramo sa Bosnom iz Visokog koji je jedna od boljih ekipa u državi, u zadnjih sigurno 20 godina.Nadam se da će meč proći bez povreda i pozvao bih sve ljubitelje rukometa da dođu u Arenu i da nas bodre u prvom ovogodišnjem duelu“ kazao je prvotimac Danijel Jurić.

Prema najavama Uprave i stručnog štaba ambicije Čelika u nastavku sezone su borba za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BIH.

„Mislim da ćemo biti spremni za ovu sezonu.Što se tiće ove utakmice , protiv Bosne iz Visokog.Mislim da se mi najviše pitamo na našem terenu.Mi ćemo dati sve od sebe da pobjedimo i da idemo u naredni krug Kupa.“optimista je rukometaš Faris Rujanac.

Utakmice 1.pretkola Kupa BIH Čelik-Bosna Visoko igra se 29.januara u Areni Zenica sa početkom u 13 sati.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.