x

Svjetsko prvenstvo u Japanu

Rukometašice Crne Gore bolje od Mađarske, Španija lagano protiv Senegala

Rukometašice Crne Gore upisale su treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu i to protiv Mađarske.

Crna Gora je u trećem kolu grupne faze savladala Mađarsku sa 25:24 i tako upisala treću pobjedu. Ovaj meč bio je nevjerovatno uzbudljiv do samog kraja jer je Mađarska imala vodstvo, ali je Crna Gora na kraju upisala pobjedu.

Na poluvremenu ovog meča bilo je 13:12 za Crnu Goru, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu i u nastavku meča. No, više znanja i sreće imale su rukometašice Crne Gore koje su na kraju slavile sa 25:24.

Crnu Goru je do pobjede vodila nevjerovatna Radičević koja je postigla osam golova, dok je jedan gol manje zabila Raičević. U ekipi Mađarske istakla se Schatzl sa sedam golova.

U ovoj grupi pobjedu je upisala i Španija koja je sa sigurnih 29:20 savladala Senegal i ostala na prvom mjestu ispred Crne Gore s istim omjerom od 3:0. U ovom meču u ekipi Španije istakla se Cabral sa sedam golova, dok je na drugoj strani najefikasnija bila Camara sa šest.

Što se tiče grupe D ovdje smo vidjeli nevjerovatnu pobjedu Rusije. Naime, rukometašice Rusije deklasirale su Kongo sa 34:13 i došle su do svoje treće pobjede. Ostali mečevi ove grupe igraju se nešto kasnije.

Također, odigrana je jedna utakmica i u grupi B u kojoj je Južna Koreja savladala Brazil sa 33:27. U grupi A vidjeli smo još jednu ubjedljivu pobjedu jer je Nizozemska sa 51:23 deklasirala Kubu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.