x

REAKCIJA NA ODLUKE IGRAČA

Rukometni savez BiH se oglasio: Velić i Pavlović su odabrali da igraju za druge reprezentacije

Dvojica spomenutih igrača izabrali su da nastupaju za druge reprezentacije i mi im želimo sreću u njihovim karijerama, piše u saopćenju


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez dva igrača u posljednjih nekoliko mjeseci. Tarik Velić će u budućnosti nastupati za Sloveniju, dok će Ivano Pavlović nastupati za Hrvatsku.

Povodom toga saopćenjem se oglasio Rukometni savez BiH.

- Povodom sve učestalijih i neosnovanih optužbi na račun rada stručnog štaba seniorske muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i kompletnog Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, kada je riječ o odazivanju i (ne)pozivanju igrača u dres s državnim grbom, dužni smo obavijestiti javnost o činjenicama.

Dva imena o kojima je u prethodnom periodu vođeno mnogo polemike zašto ih nema na spisku seniorske reprezentacije BiH su Tarik Velić i Ivano Pavlović. Dužni smo upoznati javnost da je Velić bivši omladinski reprezentativac BiH, koji je svoje mjesto nalazio na spiskovima i u ekipama selektora Jasmina Mrkonje i Tonija Čoline.

Osim toga, u mandatu selektora Ivice Obrvana bio je na spiskovima za mečeve kvalifikacija za Euro 2022. godine. Također, i Ivano Pavlović je bivši mladi reprezentativac BiH, koji je prije dvije godine na omladinskom Evropskom prvenstvu divizije B bio najbolji strijelac naše reprezentacije u posljednjem susretu protiv Švicarske, te je bio najbolji strijelac na turniru odigranom u Sjevernoj Makedoniji.

I jedan i drugi igrač su bili pozivani na prvo kontrolno okupljanje seniora BiH ove godine u Tešnju, ali su odbili poziv, iako u javnosti tvrde da nisu. U današnje vrijeme moderne tehnologije vrlo je jednostavno na bilo kojem interent pretraživaču pronaći informacije o pozivima i nastupima, bilo kojeg igrača na svijetu, pa tako i za Velića i Pavlovića.


Ovim saopćenjem ne tražimo nikakav alibi, nego nam je želja da se stvari javnosti predstave onakvima kakve jesu i da istinite informacije budu na raspolaganju javnosti. Dvojica spomenutih igrača izabrali su da nastupaju za druge reprezentacije i mi im želimo sreću u njihovim karijerama.

Za kraj dodajmo i to da na osnovu pravilnika IHF-a o promjeni sportskog državljanstva Ivano Pavlović još nema pravo nastupa za drugu reprezentaciju i to će pravo steći tek u avgustu naredne godine - stoji u saopćenju Rukometnog saveza BiH.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.