x

Prošlo je 18 godina od smrti Vide Pavlović

Ruši se kuća Vide Pavlović: U njoj se dogodilo i ubistvo! Po kraju se priča da je ukleta!

Prošlo je 18 godina od smrti Vide Pavlović. Iako je imala veliku karijeru i dosta poslovnih uspjeha, kraljica romske muzike je često patila kod kuće.

Nakon dva kraha braka, najveća tuga bila je ta što nije imala djecu i nikad nije krila koliko joj je to teško padalo. Često je tugu gasila alkoholom, a na kraju joj se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, te je u 60. godini iznenada i umrla. Sahranjena je u Futogu.

Povodom ovog tužnog jubileja, posjetili smo njenu kuću na beogradskoj opštini Voždovac, gdje je provela svoje posljednje dane. Inače, ova kuća je u javnosti bila aktuelna monstruoznim povodom 2019. godine, kada se u njoj dogodilo ubistvo. Tada je jedan mladić usmrtio drugog, nakon što su pili cijele noći, pisali su tada mediji.


- Tu je bilo više nasljednika, godinama već nema nikog. Koliko ja znam, oni su se sporili zbog te imovine. Desilo se i to ubistvo prije nekoliko godina, to su izdavali, koliko se sjećam, živjeli su neki sezonski radnici. Otkad se to desilo, svi tu kuću zaobilaze u širokom luku. Po kraju se priča da je ukleta. Trebalo je da se ruši nekoliko puta do sada, ali je to odlagano. Posljednji put u martu, sad najavljuju za ljeto. Tu će nići zgrada. Vjerovatno su riješili taj spor, pa su dobili dozvolu. Srpska posla - ispričao  je stariji gospodin.


Komšinica koja živi u kući prekoputa Vidine evocirala je uspomenu na nju kao komšinicu.

- Tužna je Vidina sudbina. Nije sa Stevom imala djece, mnogo je zbog toga patila. Ja sam joj prva komšinica, kao što vidite, živim prekoputa nje. Viđala sam je često, bila je jako prijatna žena. Imala je probleme sa alkoholom i visokim pritiskom, nije vodila računa o sebi, zbog toga je i otišla prije vremena - prisjetila se komšinica, a zatim dodala:

- Steva i ona su tu živjeli godinama. Kada su se razveli, on je nastavio da tu živi sa njom u kući, ali svako u svom dijelu. Imali su dobru komunikaciju, nisu se svađali. To je mnogima tada bilo čudno, ali to je bila njihova odluka. Zajedno su i nastupali. Kasnije je on otišao od nje, ponovo se oženio, tako da je ona ostala na kraju sama - završava ljubazna komšinica.


Kako u ovom kraju još živi sjećanje na Vidu, druga komšinica  je ispričala da su kod pjevačice u kuću redovno dolazile i druge legende narodne muzike, kao što su pokojni Šaban Šaulić i Cune Gojković, i da su svi u ulici imali besplatan koncert u kome su svi uživali.

- Imali su tu u kući neki klub, mislim da se zvao "Romanitar". Vida i Steva su vodili taj klub, bio je zatvorenog tipa i tu su se okupljali samo muzičari, za njihovu dušu. Imala sam prilike mnoge da vidim kroz prozor kada su dolazili. Sjećam se pokojnih Šabana, Cuneta... Silno sam se muzike naslušala tu. Ljeti kad otvorim prozor, samo bruji. Pred kraj je Vidi popustio glas, mogla je da otpjeva samo nekoliko pjesama - prisjetila se ona.

.

.

.

.

Izvor: kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.