x

Ruskinje bolje od BH seniorki! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Zenici od Rusije sa 1:6 u susretu kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo 2019.

B.h tim do prednosti dolazi u 5'. Lidija Kuliš je izvela korner, a golmanica Rusije Elvira Todua u nastojanju da izbaci loptu u polje, skreće je u sopstvenu mrežu.

Ruskinje su prvi put zaprijetile u 19' kada je Nadezhda Koltakova šutirala sa preko 20 metara, a Envera Hasanbegović izbacuje loptu u korner.

Gošće izjednačuju rezultat u 26'. Elena Danilova se oslobodila svojih čuvarki i sa desetak metara iskosa sa lijeve strane šalje loptu iza leđa Envere Hasanbegović.

Maria Galay u 39' izlazi sama na gol bh tima i pogađa donji desni ugao za 1:2.

Kuliš je imala odličnu priliku u 42' kada je zaobišla i golmanicu ruske ekipe, ali je Anna Kozhnikova izblokirala njen udarac.

Nakon duela Alise Spahić i Danilove u kaznenom prostoru reprezentacije BiH sutkinja Carina Vitulano je dosudila jedanaesterac za Rusiju. Elena Morozova je izvela penal i pogodila za 1:3.

Morozova je u 58' odlično proigrala Nadezhdu Smirnovu koja izlazi sama pred Hasanbegović i postiže četvrti pogodak za rusku selekciju.

Milena Nikolić je u 71' imala dobru priliku za bh tim ali su ruske odbrambene igračice izblokirale njen pokušaj.

Alena Andreeva u 82' odlično prolazi po lijevoj strani i ubacuje na drugu stativu gdje Danilova proslijeđuje loptu u gol za 1:5. Konačan rezultat postavila je Smirnova u sudijskoj nadoknadi vremena.

Bh reprezentativke kvalifikacije nastavljaju 10. aprila kada će se u zeničkom Trening kampu sastati sa Engleskom.

Bosna i Hercegovina-Rusija 1:6 (1:2)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Carina Vitulano (Italija).

Sudije asistenti: Lucia Abruzzese, Veronica Martinelli (Italija).

4. sudija: Aida Jusufović (BiH).

Golovi: 1:0 Todua (5' autogol), 1:1 Danilova (26'), 1:2 Galay (39'), 1:3 Morozova (53', penal), 1:4 Smirnova (58'), Danilova (82'), 1:6 Smirnova (90'+2).

Žuti kartoni: Medić (BiH).

BiH: Envera Hasanbegović, Valentina Šakotić, Amira Spahić, Melisa Hasanbegović (82. Alma Kamerić), Marija Aleksić, Mejrema Medić, Aida Hadžić (73. Antonela Radeljić), Milena Nikolić, Alisa Spahić, Lidija Kuliš, Amela Kršo (55. Amna Lihović). Selektorica: Samira Hurem.

Rusija: Elvira Todua, Anastasya Akimova, Anna Kozhnikova, Maria Galay, Nadezhda Smirnova, Anna Belomyttseva, Elena Danilova (84. Ekaterina Bratko), Sofiya Shishkina (76. Nasiba Gasanova), Elvira Ziyastinova, Nadezhda Koltakova (75. Alena Andreeva), Elena Morozova. Selektorica: Elena Fomina.

Foto : Sačak Ismir

Izvor : NFSBiH

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.