x

Russell uzbuđen jer je u momčadi s ‘najboljim ikad’

Mercedes se nakon pet godina odlučio zahvaliti Bottasu i dovesti Russella za 2022. čime će Hamilton imati novi izazov protiv mladoga i vrlo brzog momčadskog kolege koji je već godinama dio Mercedesovoga juniorskoga programa.

Novi Mercedesov F1 vozač George Russell kaže da se planira dobro odmoriti uoči najintenzivnije godine u svom životu u kojoj će prvi puta u Formuli 1 na raspolaganju imati vrhunski bolid, a uzbuđen je vidjeti kako će se nositi s momčadskim kolegom Lewisom Hamiltonom.

Russell je kao prvak Formule 2 2018. ušao u Formulu 1 2019. s Williamsom u kojem je pokazao svu raskoš svoga talenta, posebno u kvalifikacijama, a na drugoj utrci u Bahrainu 2020. dobio je priliku u Mercedesu nakon što je Hamilton bio pozitivan na koronavirus.

Mladi Britanac kvalificirao se na drugo mjesto iza Bottasa kojega je prestigao do prvoga zavoja, a iako je vodio većinu utrke pobjedu je izgubio zbog Mercedesove nespretnosti prilikom promjene guma i kasnijega puknuća gume koje ga je prisililo na još jedan ulazak u boks.

Mercedes se nakon pet godina odlučio zahvaliti Bottasu i dovesti Russella za 2022. čime će Hamilton imati novi izazov protiv mladoga i vrlo brzog momčadskog kolege koji je već godinama dio Mercedesovoga juniorskoga programa.


“Mislim da ću uzeti dobar godišnji na početku godine, vjerujem da je to važno,” rekao je Russell, a donosi MAX F1.

“Zato što mislim da će iduća godina biti najintenzivnija u mom životu po pitanju trkaćega rasporeda, ali i izvan staze, s marketinške strane stvari.”

“U Williamsu sam na neki način imao sreće jer nisam morao odrađivati toliko marketinških aktivnosti zbog prirode pozicije u kojoj smo bili. U Mercedesu imamo tonu sponzora i puno obaveza koje vozači moraju odraditi.”

“S trkaće strane, bit će nevjerojatno intenzivno. Zato ću u prvom mjesecu uzeti deset dana godišnjega, resetirati se i onda nastaviti raditi sredinom prvoga mjeseca i krenuti.”


“Zaista sam uzbuđen vidjeti nove bolide i što mogu pružiti svima nama. To je zaista uzbudljivo, ali veselim se i biti dio razvoja bolida koji će drastično napredovati tijekom sezone, raditi s dizajnerima, u simulatoru.”

“Siguran sam da najbrži u prvoj utrci neće nužno osvojiti i siguran sam da ćemo vidjeti neka zanimljiva rješenja i možda će nas na prvim testovima ili utrkama iznenaditi neke momčadi koje nisu favoriti.”

“Bit će važno tko se bude najbrže i najbolje razvijao i postavio temelje za naredne godine. To je nešto čemu se zaista veselim iz inženjerske perspektive.”

“A naravno, nevjerojatno je uzbudljivo biti uz Lewisa, u privilegiranoj sam poziciji biti pokraj najboljega ikad. To je nevjerojatna prilika da napredujem kao vozač i vidim kako ću se nositi s njim.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.