x

Russell vjeruje da je mogao do pole positiona

George Russell kaže da su mu emocije pomiješane nakon jako dobrih kvalifikacija za Mercedes jer smatra da je mogao do pole positiona da je odvozio savršen krug, ali je optimističan oko Mercedesove brzine u utrci.

Russell je bio najbrži na drugom i trećem slobodnom treningu za VN Meksika, a njegov momčadski kolega Hamilton bio je drugi najbrži na trećem treningu i najbrži u prva dva dijela kvalifikacija, MAXf1.net.

Ali u trećem dijelu kvalifikacija Verstappen je još jednom isporučio najbolje od sebe i Red Bulla i osigurao šesti pole position ove sezone ispred dva vozača Mercedesa koje je dijelilo samo pet tisućinki sekunde.

“Da, zaista pomiješane emocije jer brzina je bila tu, bili smo najbrži na drugom i trećem slobodnom treningu, Lewis je bio najbrži u Q1 I Q2, ali na kraju nijedan od nas nije bio najbrži u Q3,” rekao je Russell.


“Ali bolid nije bio tako dobar u Q1, ušao sam u nešto bolji ritam u Q2. U Q3 sam htio postaviti zaista dobar prvi krug, a onda sam u posljednjem krugu išao maksimalno, imao zaista dobra prva tri zavoja i pomislio ‘idemo’.”

“Onda sam izgubio dvije desetinke u četvrtom zavoju nakon pogreške, uspio to vratiti, ali blokirao sam kotače u posljednjem sektoru. Nakon pogreške u četvrtom zavoju nisam imao šanse za pole, ali to pokazuje da je to bilo i više nego moguće.”

“Zato sam pomalo razočaran jer sam imao dobrih četiri do pet desetinki na raspolaganju i na kraju ih nisam uspio isporučiti za momčad.”


Russell smatra da Mercedes ima brzinu za pobjedu, ali da im neće biti lako protiv Red Bulla koji ima bolju brzinu na pravcu.

Da, imamo dovoljno brzine za pobjedu, ali na ovakvoj stazi trebate više od brzine, trebate pravu strategiju, dobru brzinu na pravcu, mi smo spori na pravcima pa će ih biti teško prestići na stazi.”

“Zato ćemo morati biti hrabri u prvom zavoju, možda ne tako agresivni kao prošloga tjedna, i agresivni sa strategijom.”

“Utrka je duga, 70 krugova, svašta se može dogoditi I dat ćemo sve od sebe.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.