x

Savjeti

Rutina je važna za san bebe

Rutinu odlaska na spavanje nije lako postići ni kod najmirnije djece. Ipak, postoje neke metode koje roditeljima mogu olakšati uspavljivanje, a bebama pomoći da lakše utonu u san.

Djeca vole ponavljanje pa je dobro da svake večeri istim redoslijedom kupate bebu, oblačite je i hranite te se igrate s njom. Za to vrijeme pričajte joj i pjevajte iste pjesmice. Evo šta im još prija:


1 Istezanje i masaža

Nakon kupanja nježno izmasirajte bebu mažući je losionom ili uljem. Zatim lagano približite lijevu nogu desnom dijelu tijela i obrnuto. Isto uradite i s ručicama.


2 Uzimanje igračaka

Beba s tri ili četiri mjeseca može sama uzeti igračku u ruke. Ako vaša beba još nije savladala ovu vještinu uzmite šarenu igračku istavite je ispred bebe pa je stimulirajte da sama uzme predmet. Ako ne uspije iz prvog puta, dajte joj igračku, a onda sutra pokušajte ponovo.


3 Stopala i dlanovi

Svake večeri izmasirajte bebine nožne prstiće, stopala i pete. Također, ne zaboravite masažu dlanova i prstića na rukama.


4 Smijeh

Igrajte se s bebom i pokušajte je nasmijati. Sakrivajte lice rukama pa sklonite ruke. Obavezno se nasmijite jer kad beba vidi osmijeh na majčinom licu i ona će se smijati.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.