x

Ruudova 50. pobjeda, nastavlja se bitka za Torino

U Beču se nastavlja trka za preostala dva mjesta na ATP završnom turniru u Torinu, a Kasper Rud, Kameron Nori i Feliks Ože-Alijasim dobili su mečeve prve runde.

Rud je bio bolji od Lojda Harisa iz Južne Afrike sa 7:5, 7:6 (7-2), bila je to nevjerovatna 50. pobjeda ove sezone za Norvežanina. Sada ga čeka bolji iz duela Lorenca Sonega iz Italije i Njemca Dominika Kepfera.

Rafael Nadal (trenutno osmi) sigurno neće učestvovati u Torinu zbog povrede, a Rud je ovu sedmicu počeo sa 60 bodova više na Rejs listi od Huberta Hurkača, koji je izgubio već na startu od Endija Marija.


Kameron Nori, šampion Indijan Velsa, nastavlja u dobrom ritmu, sada je nadoknadio brejk zaostatka u prvom setu i dobio je Martona Fučoviča 7:6 (7-1), 6:1. Britanac je trenutno pretekao Janika Sinera na desetom mjestu, ali Italijan tek igra svoj meč prve runde, sa Rejlijem Opelkom u srijedu. Ako se plasiraju barem u polufinale, Nori i Siner preteći će Hurkača.


Ože-Alijasim zaostaje više od 500 bodova za Norijem, sa kojim sada igra u narednoj rundi, nakon pobjede nad Ričardasom Berankisom 6:3, 6:2.

Učešće u Torinu već su obezbijedili Novak Đoković, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov i Mateo Beretini.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.