x

Ružno ponašanje djeteta je greška roditelja

Ukoliko kod djeteta primijetite neko ružno ponašanje, budite svjesni da je to najvjerovatnije došlo od vas.

Ukoliko kod djeteta primijetite neko ružno ponašanje, budite svjesni da je to najvjerovatnije došlo od vas, tvrde stručnjaci.

Evo koja su najčešća loša ponašanja koja se uče od roditelja:

Previše su zavisni

Djeca koja su navikla da uvijek neko rješava njihove probleme, da im neprestano krči put i donosi odluke umjesto njih lošije se snalaze u životu. Oni po tom obrascu nastavljaju da traže osobe koje će moći da ih u životu vode i imaju tendenciju da postanu zavisni od njih.

Prekidaju druge u govoru

Ne dozvolite da sebi budete važniji od djeteta i dajte mu prostor da se izrazi. Naučite dijete koliko je važno da sasluša i sačeka svoj red da govori. To će učiniti da bude kulturnije i ima bolju komunikaciju.

Ne poštuju odrasle

Ukoliko se ne trudite da vaspitate dijete tako da poštuje vas, ono to neće činiti ni sa drugima. Time automatski stvarate lošu sliku o sebi i vašem djetetu.

Previše pričaju o porodičnim temama

Ne želite da se “prljav veš” ili intima doma dijeli u vrtiću ili kada vam dođu gosti. Zato naučite svoje dijete šta ostaje u vaša četiri zida.

Kasno usvoje rječnik lijepog ponašanja

Djeca uče od najranijeg uzrasta, a ako im pristojnost i ljubaznost približite od najranijeg perioda i drugi će biti oduševljeni njima.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.