x

S Danskom je u 1/2 finalu, a nekad ne zna tko su mu suigrači

Danska živi svoj san, u srijedu igraju polufinale s Engleskom, a jedan od najboljih igrača na turniru je i Thomas Delaney.

Delaney je odigrao nekoliko fantastičnih utakmica, a pred polufinale protiv Engleske mnogi su se prisjetili da on ima zaista veliki problem na utakmicama, ali i inače u životu.

Naime, prije tri godine Delaney je otkrio da je daltonist i da ne vidi boje kao što to vidi većina ljudi. Tada su Danci igrali prijateljski susret s Meksikom, a Delaney nije znao koji su njegovi suigrači iako su Danci igrali u crvenim, a Meksikanci zelenim dresovima.


Međutim, za reprezentativca Danske problem je bio što su obje ekipe imale bijele šorceve što mu je itekako otežalo stvari na terenu.

“Ja sam Thomas i ja sam daltonist. Neki dan na terenu mi je bilo teško vidjeti tko je u mom timu, a tko u protivničkom”, rekao je Delaney prije tri godine i nastavio.


“Teško je to opisati. Kao da vidim različite nijanse iste boje. Obično igramo u šorcevima različitih boja, ali ovoga puta smo i mi i oni imali bijele. Bilo je prilično teško. Sve je u redu dok kad igrači stoje blizu jedan drugome, ali kad se podigne tempo i pobjegnu mi na periferiju oka, jako je teško”.

Inače, Delaney je bio prvi nogometaš koji je javno priznao da je daltonist i da je tijekom karijere imao velike probleme na utakmicama, ali je i pored toga uspio ostvariti odličnu karijeru.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.