x

PRELJUBNICI OTKRILI

S kojim ženama muškarci najčešće varaju supruge

Evo šta je pokazalo jedno istraživanje


Nedostatak strasti je jedan od najčešćih razloga zbog kojeg muškarci odluče da prevare supruge. To je pokazala jedna studija provedena u Australiji, koja je za zaključak imala da je uzrok afera nezadovoljstvo jačeg spola zbog upornog odbijanja na koje nailaze kod supruga. Ipak, dodano je i da muškarci najviše krive svoje ljepše polovine za to što su nevjerni.

Da li znate sa kojim ženama najčešće stupe u prevaru? Nevjerni muškarci su otkrili kako biraju žene s kojima će varati svoje partnerice. Istraživanje jednog sajta za upoznavanje otkrilo je da proces izbora nije slučajan i muškarci uglavnom prvo razmišljaju o tome, potom planiraju i na kraju – urade.

Kolegica s posla

Od 1.300 ispitanika, 27 posto muškaraca priznalo je da bi u slučaju, da su nezadovoljni svojom vezom, pokušali da zavedu kolegicu s posla. Iako se “druga žena” često opisuje kao neka misteriozna zavodnica, ona je zapravo najčešće neko ko vam je blizak. Dakle, muškarci obično za aferu biraju ženu koju poznaju odranije. To se najčešće dešava s kolegicama, jer s njima provode najviše vremena – svakodnevno.

Intimni odnos

Čak 99 posto muškaraca otkrilo je da su imali afere ili da su ozbiljno razmišljali o započinjanju jedne. Većina je izjavila da je glavni motiv za traženje ljubavnice bio intimni odnos koji bi zadovoljio njihove potrebe. Kada su žene u pitanju, smatra se da više od polovine njih ima aferu nakon rođenja djece.

Žene kod traženja partnera za aferu najviše gledaju njegov izgled, ali postoje i one koje je muškarac privukao na intelektualnom nivou. Većina muškaraca i žena kažu da je “afera bila pokušaj da začine svoj ljubavni život”.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.