x

Druga nositeljka prošla dalje

S ruba poraza do pobjede: Halep u drami slavila protiv Ajle Tomljanović

Simona Halep savladala je Ajlu Tomljanović u 2. kolu Australian Opena nakon velike drame s 2:1 u setovima (4:6, 6:4, 7:5).

Sjajan meč odigrale su Hrvatica koja nastupa pod australskom zastavom i druga nositeljka Australian Opena Rumunka Simona Halep.


Tomljanović, kćer nekadašnjeg rukometnog reprezentativca Hrvatske Ratka sjajno je ušla u meč i odličnom igrom iznenadila Halep koja je dok se stigla prilagoditi igri Australke izgubila prvi set. U meču u kojem je bilo dosta breakova Halep je pokazala bolju igru u 2. setu i stvari vratila na početak i mislilo se da će jedna od najvećih favoritkinja turnira lakše okrenuti stvari u svoju korist. No vrlo brzo je Ajla Tomljanović vratila igru iz prvog seta i vrlo brzo odjurila na 5:2 i rub pobjede protiv sjajne Rumunke.


Imala je Tomljanović na 5:2 i servis Halep 15:30 i drugu servu protivnice te čist udarac koji joj je mogao donijeti dvije meč lopte izbacila u aut. Taj detalj bio je prekretnica ovog meča. Halep je osvojila i taj gem a i četiri iduća potpuno iskoristivši ogroman raspad Australke koju je očigledno uništila blizina pobjede protiv jedne od najvećih favoritkinja za osvajanje prvog Grand Slam turnira sezone. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.