x

Nevjerovatni Canelo Alvarez

Sa 14 godina je nokautirao odraslog čovjeka i više nije imao dileme: Rođen sam za ovo!

Meksički bokser Saul Canelo Alvarez (30) već godinama važi za jednog od najboljih boksera na svijetu.

Fenomenalni udarač držao je titule u četiri različite kategorije (od polusrednje do poluteške), a nevjerovatno je svakako da je profesionalac postao sa 15 godina.

U razgovoru sa Grahamom Besingerom sjajni šampion se prisjetio svojih početaka. U ring je ušao kao dječak, a sa 14 godina je u ringu imao borbe sa odraslim muškarcima.

Oni mu nisu predstavljali problem, a Canelo je otkrio da je prvi nokaut upisao nad čovjekom koji je bio mnogo stariji od njega.


"Imao sam 14 godina, a taj čovjek je imao 30 ili 35 godina", odgovorio je Alvarez na pitanje kada je prvi put nokautirao nekoga.

"Tada sam znao. Rođen sam za ovo", poručio je Canelo.

Njegov trener Eddy Reynoso također se prisjetio te borbe i opisao je Canelovu dominaciju.


"Rekao sam mu da mu protivnik izgleda opasno i da ću ući u ring i zaustaviti borbu. Canelo mi je odgovorio: 'Ne, on izgleda uplašeno. U prvoj rundi, Saul ga je nokautirao. Uspio je ustati, a zatim u drugoj rundi boom, boom. Nokautirao ga je i borba je bila završena", rekao je Reynoso.

Canelova prva isplata kao profesionalcu bila je oko 20 dolara za pobjedu u 15. godini života, a ukupno je u dosadašnjoj karijeri odradio 58 borbi.

Trenutno je na omjeru 55-1-2. Jedini poraz u karijeri ima od Floyda Mayweathera sa kojim je ušao u ring kao 23-godišnjak i The Money je pobjedu odnio većinskom odlukom sudija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.