x

Šaban ga je obukao od glave do pete: Pjevačev omiljeni taksista vrištao od bola kad je čuo tragičnu vijest, a evo šta je rekao Goci malo prije nesreće!

Šaban Šaulić jednog taksistu posebno je volio. Svojevremeno, pjevač mu je čak i poklonio nekoliko odijevnih komada. "Pantalone, majice, košulje, dukserice... ta garderoba me jako vezuje za njega. Zato sam sve ovo jako teško podnio", rekao je on.

Ovaj čovjek je rado vozio folk zvijezdu, kao i njegovu suprugu koju je mnogo ranije od pjevača upoznao. Njihovog sina Mihajla često je, kako se navodi, odvozio u školu.

Taksista se, među mnogima, pojavio pred kućom Šaulića na Dedinju, da ožalošćenoj porodici izjavi saučešće. Tu je priznao koliko je i sam bio skrhan bolom kada je čuo tragičnu vijest. Plakao je i vrištao koliko je bio pogođen, ali nije odustao od onoga što je rekao da će uraditi prije nego što se bilo šta dogodilo.


 

"Ja imam sve njegove ploče. Rekao sam Goci prije nego što se sve ovo izdešavalo, da ću ih spremiti i lično donijeti, da ih njemu poklonim. Mislim da oni to nemaju. A ja imam sve. Ja ću to sada da im poklonim. Da djeca imaju uspomenu. Na, zaista, kralja narodne muzike", izjavio je on.


"Ja sam blizak sa njegovom porodicom, sa njegovom suprugom, sa njegovom djecom, sa Mihajlom. Bio je (Šaban Šaulić) sjajan čovjek, sa posebnom dušom. Od Boga dat. Prvo sam upoznao Gocu, pa njega. Ona je žena koja ima posebnu harizmu", pričao je taksista.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.