x

Šabanov menadžer Goran: Vrijeme je da se i ti malo odmoriš! Kralj muzike je sišao sa scene, legenda će živjeti vječno!

Tragična vijest o smrti Šabana Šaulića zaledila je sve. Te nedjelje, 17. februara cijela Srbija je zanijemila. Danas je održana komemoracija povodom smrti kralja narodne muzike, a tom prilikom mnogi su se uz najljepše riječi oprostili od njega.

Šabanov menadžer Goran Jovanović izašao je pred prisutne i svojim riječima naježio svakog.

"Nema više našeg Šabana! Ova rečenica koja se poput oblaka bola nadvila nad Balkan te tužne nedjelje ujutru, dragi moj prijatelju, i dalje zvuči kao košmar iz kog ćemo se svakog trenutka probuditi jer kako ti možeš uopšte otići. Kako kad su tvoje pjesme besmrtne? Svima onima koji su ikad čuli za tebe, voljeli, patili, veselili se i tugovali uz tvoj glas, prazninu nikad neće moći popuniti. Prije svega prazninu tvoje Gordane koju si toliko volio, tvoje djece, unuka, kumova. Njima ostaje ponos što će moći da kažu da su potomci jednog velikog Šabana Šaulića.


Ostaje ljubav koju si im darivao nesebično, nemetljivo, onako kako si samo ti mogao. I ostaju pjesme, pjesme koje niko neće sa toliko duše otpjevati. Želim da vjerujem da tamo negdje sjediš sa zabačenim štapom i pjevušiš najljepše melodije. Zbog svega ovoga ja odbijam da ti kažem "Zbogom" prije nego što ti kažem "Hvala". A sada, veličino, vrijeme je da se i ti malo odmoriš. Kralj muzike je sišao sa scene, legenda će živjeti vječno", rekao je on i zaplakao dok je cijela sala aplaudirala u suzama.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.