x

Šabanov menadžer Sabit Dervišević: Nije imao šanse da preživi, pukla mu je srčana aorta! Male su šanse da se izvuče i muzičar koji je bio s njim!

Menadžer Šabana Šaulića, Sabit Dervišević za Klix.ba prokomentirao je pjevačevu smrt. Dervišević je Šauliću ugovorio prvu tezgu poslije rata i od tada su njih dvojica postali nerazdvojni prijatelji. Derviševića je Šabanova smrt slomila jer je upravo on dogovorio njegov posljednji nastup. Kazao je kako je i on trebao ići s njima ali nije mogao zbog obaveza prema drugom pjevaču. 

"Ovo je velika tuga. Kakva je to sudbina čovječe? Moja dva brata. Ja sam dogovorio ovu tezgu, ali nisam išao sa njima jer sam imao obaveze prema drugom pjevaču. I budući da je on mlad dečko, Šaban bi ponekad na koncert išao sam. Prvu tezgu poslije rata sam mu ja ugovorio i pogledajte sudbinu, i posljednju", rekao je uplakanim glasom menadžer Šabana Šaulića, Sabit Dervišević.

Muzičara koji je trenutno u kritičnom stanju, Mirsada Kerića upravo je Sabit upoznao sa Šabanom.



"Kome su oni krivi, pa taj Šaban mrava u životu nije zgazio? Volio sam Šabana, taj njegov stil pjevanja. Od '69. godine kada se pojavio ja sam ga obožavao. I kao pjevača i kao čovjeka. Tolike godine smo surađivali skupa. Bili smo kućni prijatelji. Ja njih volim ko rođenu braću. Mirsad je jedno divno stvorenje. Molim Boga da ga spasi. Bar njega."

Šabana Šaulića su ljekari nakon nesreće pokušali vratiti u život, no nakon višesatne borbe Šaban je preminuo u bolnici, a muzičaru Mirsadu Keriću još uvijek se bore za život.


"Strana automobila na kojoj je bio Šaban nije bila uništena, ali mu je pukla srčana aorta. Razgovarao sam sa doktorom koji mi je rekao da Šaban nije imao nikakve šanse da preživi i da je bio neko zdraviji od njega od stresa i udara ne bi izdržao. Mirsadu je pukla vratna kičma, mozak mu je natekao, nema kisika i male šanse da se izvuče, tako su mi rekli", uplakanim glasom rekao je Dervišević.


Podsjećamo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 6 sati i 50 minuta preminuo je Šaban Šaulić. S njim u automobilu bili su njegov kum Boban Stojadinović i muzičar Mirsad Kerić.

Vozač koji je udario u njihov automobil bio je u alkoholisanom stanju i vozio je bez dozvole.

Prema posljednjim informacijama Šaban Šaulić će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, dok datum i vrijeme još uvijek nisu poznati.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.