x

SAD u haosu, kruži potresna snimka medicinske sestre: Morala sam dati otkaz...

Posebno potresan primjer dolazi iz Chicaga, gdje je jedna medicinska sestra dala otkaz jer u bolnici nema dovoljno maski za medicinske sestre koje rade s pacijentima koji imaju koronavirus.


Samo jučer je u SAD-u od koronavirusa umrlo 1049 ljudi pa se ukupni broj popeo na 5137. Bolnice, liječnici i zdravstveni eksperti diljem zemlje i dalje se žale i upozoravaju na nedostatak testova, respiratora, maski i druge zaštitne opreme.

"Danas sam izabrala svoj život i onaj mojih članova obitelji koje imaju zdravstvenih problema i koji ne bi dobili respirator da dobiju COVID-19 od mene. Nisam to namjeravala kad sam jutros došla na svoj odjel intenzivne skrbi. Očekivala sam da ću vidjeti SVE medicinske sestre i osoblje s N95 maskama, ali niko nije imao NIŠTA", napisala je u objavi na Instagramu, u kojoj je objasnila da su zbog nestašice sestre morale međusobno dijeliti N95 maske.


Video koji je tom prilikom snimila i objavila uskoro je postao viralan.

"Dala sam danas otkaz. Došla sam na posao i bila sam dodijeljena pacijentu s COVID-19 na jedinici intenzivne skrbi koja je prenamijenjena za zaražene. Niko od medicinskih sestri ne nosi maske, čak ni hirurške maske, na hodnicima kad daju izvještaj jedna drugoj", počinje ova sestra svoju priču u videu koji je snimila i objavila na Twitteru.

"Imala sam vlastitu masku N95 (s filterom). Rekla sam svom menadžeru da shvaćam da nemamo zaliha, ali da mi dopuste da se zaštitim. Dajte mi da se osjećam sigurno. Imam obitelj kojoj se moram vratiti kući, a kako stvari izgledaju, ovo neće ići na bolje. Amerika nije spremna, a sestre se ne štiti", zaključila je ova medicinska sestra jecajući.


Ona je jedna od mnogih koja upozorava na alarmantno stanje u američkim bolnicama.

"Vrlo sam frustrirana i strah me je. Ne zato što se moram brinuti za pacijente s COVID-19, nego zato što idem u bolnicu nepripremljena i nezaštićena. Iako imamo maske koje su dostupne, to nisu prave maske potrebne za skrb o pacijentima. Zaštitni ogrtači koje koristimo nisu na razini onoga što trebamo da bismo se brinuli o njima", rekla je Zenei Cortez, predsjednica sindikata National Nurses United.


Također, jedna medicinska sestra u New Yorku radila je sedam dana u dvije bolnice, iako je imala simptome koronavirusa. Nisu joj dopustili da se testira, ali na kraju se snašla i testirala u noćnoj smjeni koju je držala prijateljica.

"Danima sam radila s istom maskom, s različitim pacijentima i osobljem. Sigurno nisam jedina u toj bolnici koja ima koronavirus", rekla je medicinska sestra za CNN koja je htjela ostati anonimna u strahu da ne izgubi posao, piše Index.hr.

.

.

.

.

.

..KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.