x

Sada svi možemo vrhunski gejmati, čak i na mobitelu!

Jedna od najpouzdanijih mjera za ispunjeno slobodno vrijeme je svakako gejming, u čijem se čarobnom svijetu virtuelnih likova, izazova pa i adrenalina možemo upustiti samostalno ili u društvu sa bližnjima i prijateljima. Bez obzira jesmo li okorjeli gejmeri kojima se trenutno život nije previše promijenio ili tek sad otkrivamo digitalno okruženje koje videoigre pružaju, mnogima od nas nedostaje „bijesni“ računar ili skupa konzola, zbog čega često zaboravljamo da je gejming moguć i na - našim mobitelima. Na pametnim telefonima moguće je igrati brojne originalne naslove čija se kvaliteta može uporediti sa računarima, kao i adaptacija za mobitele popularnih videoigara na drugim platformama.

Gejming je super, ali šta igrati?

Naravno, kao i u svijetu biranja filmova, čak i pravim gejmerima ponekad je teško odabrati dobar naslov, pogotovo na novoj platformi kao što su mobiteli. Za sve koji tek ulaze u gejming, dobra vijest je da postoje brojne igre različitih žanrova za različite ukuse koje nude vrhunsko iskustvo!

Ako želite iskusiti osjećaj preživljavanja, a u isto vrijeme i dobru FPS borbu sličnu PUBG-u, jedna od igara koja je trenutno u trendu je definitivno Garena Free Fire. Svakih deset minuta igrač će se pronaći na pustom ostrvu gdje se bori sa 49 ostalih igrača, a za to je potrebno istražiti mapu, kamuflirati se u okolišu, ali i razvijati svoje vještine u bici protiv drugih igrača.

Za one koji preferiraju krimiće i detektivske priče, tu je The House of Da Vinci 2, najpopularnija igra takve vrste na Android Play Store. Inspirisana Da Vinčijevim kodom, igrač pronalazi skrivene objekte, istražuje ormare i police, ali i otključava nove prostorijesapričama kako bi dalje napredovao u igri.

Također, mobiteli su poznati po tome da nude zabavno iskustvo i adrenalin putem igara utrkivanja. Tako se i nezaboravni Need for Speed može naći i na vašem popisu, gdje u 2020. možete proživjeti sve lijepe trenutke koje ste kao djeca imali prilikom druženja kod prijatelja kada ste „nabrijavali“ svoj auto. Upalite motore i prisjetite se svog djetinjstva u krugu najbližih, dok utrke sa prijateljima moguće je ponoviti kroz online multiplayer!

Za kraj, kao poseban naslov izdvojili bi i Old Man'sJourney, čiju kvalitetu potvrđuje i 15 međunarodnih nagrada iz različitih kategorija. Ova originalna igra prati priču usamljenog starca koji je odlučio promijeniti svoju dnevnu rutinu te je krenuo u pustolovine u kojima se upoznaju nova prijateljstva, razrješavaju misteriji, ali i izazovi na putovanju. Igru preporučujemo svima koji žele isprobati nešto novo, pogotovo onima kojima je potreban uvod u gejming svijet i sve njegove čari.

Kakav gejming mobitel mi treba?

Mnogi brendovi prepoznali su da i njihovi pametni telefoni trebaju integrirati funkcije za gejming. Tako Samsung u svojoj Galaxy S20 seriji, uz igranje na ekranu od 120Hz, ima i ugrađeni Game booster te Improved touch response za smanjivanje napornog laga i kašnjenja tokom dodirivanja ekrana. Testiranja na ovim uređajima pokazala su da se mnoge igre mogu pokrenuti i na 120FPS-a, što će svakako omogućiti najoptimalniji užitak u gejmingu.

Šta čekaš? Ako već dugo igraš videoigre, daj si oduška i isprobaj jednu novu platformu, a za vas koji tražite odgovor na višak slobodnog vremena – nova vrsta zabave dostupna vam je na dlanu uz pomoć pametnih telefona.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.