x

Klub potvrdio

Sadio Mane potpisao za Bayern!

Sadio Mane (30) novi je igrač Bayerna.

Fenomenalni senegalski fudbaler danas je u Minhenu stavio potpis na trogodišnji ugovor s bavarskom velikanom i pojačat će napad Bayerna u novoj sezoni.

"Presretan sam što sam konačno u Bayernu. Dosta puta smo pričali i osjećao sam da me žele. Zbog toga nije bilo nikakve dileme gdje ću igrati. Pravo je vrijeme za nove izazove u karijeri. Želim ostvariti velike rezultate s Bayernom", rekao je senegalski fudbaler.

Veliko zadovoljstvo vlada u Bayernu zbog potpisa Manea.


"Sadio Mane je svjetska zvijezda i čovjek koji će poboljšati kvalitet Bundeslige. Navijači dolaze na stadione zbog ovakvih igrača. Odlična je stvar što su Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić završili ovaj transfer", rekao je predsjednik kluba Herbert Hainer.

"Počastvovani smo dolaskom Manea u Bayern. Malo je igrača na svijetu kao što je on i uvjereni smo da će naši navijači uživati u njegovim igrama u narednim godinama. Ambiciozan je i ima veliku želju za osvajanjem trofeja. S ovakvim igračem velike stvari su moguće", istakao je Oliver Kahn.


Čovjek koji je završio posao je Hasan Salihamidžić. Presretan je zbog obavljenog transfera.

"Bayern je dobio vrhunsku svjetsku zvijezdu koji već ima svoje ime u svijetu fudbala. Ponosni smo što smo ga doveli u Minhen. Sadio je od prvog trenutka imao želju da igra za Bayern. Imamo velike ciljeve, a Sadio se uklapa u naš tim i igru koju želi Julian Nagelsmann", rekao je Salihamidžić.

Sadio Mane je prethodnih šest godina proveo u Liverpoolu s kojim je osvojio gotovo sve trofeje. Ranije je nastupao za Southampton, Salzburg i Metz.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.