x

Sahrana umjesto vjenčanja: Janu su ismijavali zbog kilaže, zbog čega je odlučila da hirurški smanji želudac, a ishod je fatalan!

Belgijanka Jana Morels (25) podvrgla se u oktobru operaciji smanjenja želuca jer su joj se podsmijavali zbog debljine. Jedini mogući izlaz iz ovakve situacije vidjela je u operaciji, koju je platila životom.

Samo dvije nedjelje nakon zahvata dobila je bolove u leđima, a kako joj analgetici nisu pomagali, potražila je savjet ljekara, koji nije mogao da otkrije uzrok. Bol je bivao sve jači, pa je Jana u novembru primljena u bolnicu, gdje su je ponovo pregledali.


Rezultat je bio poražavajući: dobila je plućnu emboliju i infarkt pluća, a dio tkiva je već bio odumro. Nakon toga je joj je otkazala i jetra i pala je u komu.


Nađen je odgovarajući davalac organa, jetra joj je transplantovana, ali ju je organizam odbacio.


- Četiri dana kasnije ljekari su ustanovili da ima zapaljenje trbušne šupljine kao posljedicu umanjenja želuca. Ponovo su je operisali - kaže njena majka.

Presađena joj je nova jetra, ali organizam je bio suviše slab, tako da nije preživjela operaciju.



- Nismo mogli da se oprostimo od nje - kažu roditelji.

Jana Morels preminula je 24. novembra, na dan kada je planirala da izabere vjenčanicu. Ona i njen dečko trebalo je da se vjenčaju sljedećeg ljeta.



- Svi bi trebalo dobro da razmisle prije nego što legnu pod nož. Treba da prihvatamo sebe onakve kakvi smo i ne bi smjeli da dozvolimo da okolina utiče na nas - upozorio je Janin otac.



(Blic)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.