x

Sainz: Dobar je znak što smo iskoristili pružene prilike

Iako je tijekom sezone imao određenih poteškoća s prilagodbom na Ferrarijev bolid, Carlos Sainz je tri puta bio na pobjedničkom postolju. Kaže da je dobar znak što su uspjeli iskoristiti te prilike za ulazak u Top 3.

Treće ovosezonsko postolje Carlos Sainz je upisao na prošloj utrci u Sočiju, gdje se kvalificirao u prvi startni red, a utrku završio na trećem mjestu. Prije toga, bio je drugi na VN Monaka i treći na VN Mađarske.

Suprotno očekivanjima, Sainz ima više bodova u ovoj sezoni od svog momčadskog kolege Charlesa Leclerca, no pored svih tih pozitivnih stvari, imao je i dosta pehova, nezgoda, izlijetanja… Za koja kaže da su jasan pokazatelj kako još nije u potpunosti prilagođen Ferrarijevom bolidu.

“Pretpostavljam da ste svi vidjeli izvana da još nisam 100 posto kod kuće u svom bolidu. Ne želim se puno vraćati na te nesreće, ali ja sam vozač koji se nije razbijao u svojoj karijeri. Nikad nisam zabijao svoje bolide u zid, ali iz nekog razloga, imao sam neke nesreće koje pokazuju da ne razumijem bolid u potpunosti.”


“U Sočiju sam svjesno išao korak po korak, kroz slobodne treninge u kvalifikacije, bio sam brz onda kad je trebalo, umjesto da nastojim biti brz već na prvom treningu. Upalilo je. To mi je dalo samopouzdanje i bio sam brz cijeloga vikenda. Osjećao sam se dobro.”

Za Sainza je ova sezona, kao i za Ferrari generalno, od samog početka označena kao priprema za ono što dolazi 2022. Nova pravila, novi bolidi, a nadaju se u Maranellu i prilika za povratak na vrh Formule 1.

Španjolac naglašava kako je dobar znak što su ove godine uspjeli iskoristiti prilike koje su se otvorile, usprkos određenim problemima u prilagodbi.


“Iskoristili smo prilike za tri plasmana na podij. Maksimizirali smo prilike koje su nam se pružile. To je dobar znak, znak da momčad čak i pod pritiskom, u pravom trenutku može funkcionirati dobro. Dobri rezultati dolaze kad god nam se otvore prilike za to”, poručio je Carlos.

U poretku vozača Španjolac se nalazi na šestom mjestu sa 112 i pol bodova, dok je Leclerc iza njega sa 104.


(gp1.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.