x

Sainz ispred Verstappena na prvom treningu

Carlos Sainz postavio je najbrže vrijeme na prvom slobodnom treningu za VN Mađarske na kojem je bio desetinku brži od Maxa Verstappena u Red Bullu, a Charles Leclerc završio je treći u drugom Ferrariju.

Vozači Ferrarija i Red Bulla trening su započeli na soft Pirellijevim gumama (C4) i držali prve četiri pozicije, a najbrži je bio Leclerc u Ferrariju (1:19.426), dvije desetinke ispred Verstappena i Sainza, donosi MAXF1.net.

Haas je na Magnussenovom bolidu donio veliki paket poboljšanja koji uključuje i novi dizajn bočnih stranica po uzoru na Ferrari, ali veliku pozornost privukao je i Aston Martin koji je pronašao način da vrate bočne ploče na stražnjem krilu, doduše ne po cijeloj visini stražnjega krila.

Russell je nakon pola sata također izašao na soft gumama i postavio drugo najbrže vrijeme, 0.180 sekundi iza Leclerca, dok je Hamilton bio peti s 0.284 s zaostatka.


Sainz ruši najbolje vrijeme na četiri kruga starom softu (1:19.262), a Verstappen na novom setu guma vozi novo najbolje vrijeme 1:18.880.

Nakon kruga hlađenja Sainz na istom setu softa popravlja najbolje vrijeme i vozi 1:18.750, a Perezu je brzi krug na softu upropastio Schumacher u Haasu.

Sainz je ostao najbrži, desetinku ispred Verstappena, a Leclerc je zauzeo treće mjesto u drugom Ferrariju s manje od tri desetinke zaostatka.

Norris je pokazao sjajnu brzinu za McLaren na četvrtom mjestu s 0.549 s zaostatka, a Russell je kao brži vozač Mercedesa bio peti, tri desetinke iza Norrisa.


Perez je završio tek šesti, između dva vozača Mercedesa, a Hamilton sedmi ispred Ricciarda u McLarenu i dva vozača Alpinea Alonsa i Ocona.

Vettel i Stroll zauzeli su 11. i 12. mjesto za Aston Martin nakon što su više od pola treninga proveli isključivo na hard gumama, a Gasly i Tsunoda završili su 13. i 14. za AlphaTauri.

Zhou je bio 15. za Alfa Romeo ispred Albona u Williamsu, a Magnussen je u dorađenom Haasu bio brži od Schumachera sa standardnom specifikacijom bolida na 17. i 18. mjestu.

Kubica je mijenjao Bottasa u Alfa Romeu i završio pretposljednji ispred Latifija u Williamsu.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.