x

Sainz otkrio najvažniji cilj u novoj F1 sezoni

Carlos Sainz otkrio je da u novoj F1 sezoni 2023. prije svega želi biti konzistentniji u svojim nastupima nakon što je u prethodnoj sezoni imao prilično velike oscilacije u performansama dok se mučio prilagoditi na Ferrarijev F1-75.

Sainz je u Ferrari stigao 2021. nakon dvije jako dobre sezone u McLarenu u kojima je završavao šesti u poretku vozača, a u Ferrariju je 2021. završio jednu poziciju iznad toga na petom mjestu pobijedivši momčadskoga kolegu Leclerca postoljem u posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju, donosi MAXF1.net.

Ali ove godine Leclerc je bio puno bolji u prilagodbi na novu generaciju bolida i opet je bio puno bolji od Sainza u kvalifikacijama (15:7), ali ga je, za razliku od 2021., zasjenio i u utrkama i završio drugi u poretku vozača dok je Sainz bio tek peti, 62 boda iza momčadskoga kolege.

“Bilo je puno dobrih stvari kojih ću se uvijek sjećati [prvi pole position i prva pobjeda], ali imao sam i nekih jako teških trenutaka [poput odustajanja u Australiji zbog vlastite pogreške],” rekao je Sainz.


“Na početku sezone imao sam dva uzastopna odustajanja [Australija i Imola], a na kraju sezone sam vozio dobro. Ali imao sam incident u Austinu kad sam startao s pole positiona i bolid više nije bio sposoban za pobjede.”

“Imao sam puno sjajnih i loših trenutaka. Iduće godine nadam se da će biti puno manje loših trenutaka i puno više dobrih kako bih imao puno linearniju sezonu.”

“Moj cilj je biti konzistentan, osvajati utrke, sad već znam kako je to, ali ako se želite boriti za naslov morate biti konzistentni.”


“Ako ste naprijed, najgori rezultat je peto ili šesto mjesto, ali sa šest ili sedam odustajanja koliko smo mi imali gubite seriju bodova koja bi vas mogla koštati prvenstva.”

Bez obzira što je Ferrari izgubio borbu s Red Bullom koju je tako dobro započeo na početku sezone, Sainz vjeruje da iduće godine mogu biti bolji i da će bolje iskoristiti priliku boriti se za naslov ako bude imao konkurentan bolid.


“Osjećam da je ta prilika blizu jer sam u jednoj od najboljih momčadi na svijetu, ali u Formuli 1 sve je na jako visokoj razini, kako po pitanju momčadi tako i po pitanju vozača,” rekao je.

“Dat ću sve od sebe iz godine u godinu, ali mora se dogoditi da imam jedan od najboljih bolida i da to iskoristim.”

“Ove godine sam prvi puta imao zaista konkurentan bolid i tu sam puno naučio, siguran sam da ću iskoristiti to iskustvo kako bih bio još bolji u budućnosti.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.