x

Sainz otkrio zašto je teško ‘progutati’ vikend u Monaku

Carlos Sainz ne vjeruje da će Ferrari ove godine biti ponovno ovako brz kao u Monaku i moći izazvati Mercedes i Red Bull u borbi za pole position i pobjedu, a šef momčadi Mattia Binotto kaže da ne želi razmišljati gdje bi još mogli biti brzi nego je usredotočen na iduću utrku u Azerbajdžanu.

Ferrari je prošloga vikenda u Monaku bio najkonkurentniji od 2019. kada su osvojili devet pole positiona i tri pobjede, a prošle sezone Leclerc i Vettel ostvarili su samo tri postolja pa je Ferrari završio šesti u poretku konstruktora, donosi MAXF1.net.

Ali specifična konfiguracija staze u Monaku, na kojoj su zavoji u prosjeku najsporiji u kalendaru i na kojoj nema dugih pravaca, omogućila je Leclercu i Sainzu da se prvi puta ove sezone bore za pole position i pobjedu.

Leclerc je osvojio pole position te se nakon toga razbio u posljednjim trenucima u Q3, nakon čega nije startao utrku zbog tehničkoga problema, a Sainz je završio drugi i ostvario prvo postolje za Ferrari.

“Mislim da je odgovor vrlo jasan, dovoljno je pogledati karakteristike staze u Monaku i pokušajte vidjeti koje su staze najsličnije, nećete ih naći puno, a ni te staze na koje mislite nisu iste kao Monako”, rekao je Sainz na pitanje može li Ferrari ponoviti ovako dobar nastup.


“Ne znači da ćemo se boriti za pole position ili postolje s Mercedesom i Red Bullom. Vjerujem da i dalje imaju prednost ispred nas i da će biti jako teško boriti se s njima za pole position i pobjedu.”

“Zato je teško progutati ovaj vikend jer ne znate kad ćete imati iduću šansu, ali moramo biti ponosni na korak naprijed koji smo napravili i koliko je konkurentan bolid bio ovoga vikenda.”

“Nije jednostavno biti brz u Monaku, a činjenica da smo Charles i ja bili tako brzi je zbog dobrih performansi cijele momčadi i kako su svi radili ovoga vikenda.”

Binotto kaže da se ne želi previše zamarati sa stazama na kojima bi Ferrari mogao biti konkurentan ove sezone nego se želi usredotočiti na iduću utrku na ulicama Bakua.


“Mislim da da, bit će staza sa sporim zavojima gdje bismo ponovno mogli biti konkurentni, ali ne znači da hoćemo”, rekao je Binotto.

“Umjesto da razmišljamo na kojim ćemo stazama ponovno biti konkurentni, mislim da smo već usredotočeni na Baku koji je iduća utrka i onda ćemo se usredotočiti na iduću utrku [Francuska] jer i dalje imamo prostora da bolje iskoristimo svoj bolid.”

“Mislim da smo pokazali da se dobro pripremamo za trkaći vikend i barem možemo iskoristiti najbolji potencijal bolida. Imat ćemo i neka poboljšanja, ali ne puno. Ali i dalje će ih biti i važno je da rade kako treba.”

Ferrari je nakon VN Monaka samo dva boda iza McLarena, unatoč Leclercovoj nemogućnosti da starta utrku s pole positiona.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.