x

Sajam automobila u Parizu će značajno promijeniti format

Iako organizatori nisu zbog pandemije korona virusa odlučili da otkažu jesenji sajam automobila u Parizu, već sada su najavili da će zbog novih okolnosti on biti održan u značajno izmijenjenom obliku.

Kako piše Autonet.hr, sudbinu sajma automobila u Ženevi i, primjera radi, Detroitu, koji su ove godine otkazani zbog pandemije korona virusa, djelimično će doživjeti i popularni Paris Motor Show. Organizatori sajma automobila u Parizu, koji je trebalo da se održi početkom oktobra ove godine, već sada su najavili da se njihova priredba u svom dosadašnjem obliku neće održati.

Umjesto sajma od 1. do 11. oktobra (i nekoliko dana rezervisanih za novinare prije toga) biće održano nekoliko planiranih manjih događaja, namjenjenih primarno poslovnim posjetiocima i ostvarivanju kontakata među predstavnicima kompanija.

Što se tiče glavnog dijela sajma, onog za “obične” posjetioce koji bi razgledali nove automobile – organizatori kažu da “ništa neće biti isto kao prije”. Ova kriza ih je, kažu, podstakla da budu kreativni i inovativni, pa i dalje planiraju da održe svoj sajam, samo ne u fizičkom obliku ni na lokaciji na kojoj su namjeravali.

Trenutno se radi na ispitivanju novih alternativnih rješenja u saradnji s partnerima, poručili su organizatori. U obzir se uzimaju kako posljedice pandemije na zdravlje posjetilaca tako i mogući ekonomski šok koji bi mogao da ima veliki uticaj na autoindustriju.

Sajam automobila u Parizu se inače održava svake druge godine, a u godinama kada ga nema održava se sajam u Frankfurtu – koji je takođe otkazan, odnosno premješten u Minhen. Prošlo izdanje Paris Motor Showa je, 2018. godine, posjetilo preko milion ljudi.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.