x

Sajam namještaja "Sarajevo 4 Walls" okupio više od stotinu izlagača! (GALERIJA)

Treće izdanje Međunarodnog sajma namještaja, uređenja enterijera i eksterijera, tehnike i prateće industrije "Sarajevo 4 Walls“ u sarajevskoj Zetri otvoren je 11. i trajati će do 14. aprila, a okuplja više od stotinu izlagača i brojne brendove iz BiH i inostranstva.

Na ovom sajmu se, kako je uime organizatora rekao Edin Muftić, predstavlja cijela drvna industrija, od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda.

- Sajam je u 2019. ostvario iskorak u pravcu povećanja sajmskih kapaciteta na 10.000 metara kvadratnih, uz dodatnu sajamsku dvoranu, kao i poslovnog razvoja gdje se sajam orjentiše na poslovnu saradnju izlagača, te njihovih poslovnih parntera – kazao je Muftić.



Posjetioci mogu da vide proizvode kompanija koje dolaze direktno iz nekoliko države regije i Evrope ili imaju svoja predstavništva u BiH i to iz: Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Italije, Austrije, Belgije, Turske, Njemačke i Norveške. Neka od domaćih i stranih imena koja se pojavljuju na sajmu ove godine su KARE design, Standard furniture factory, Natuzzi, Inside, Domavija, Enza Home, Globo i drugi.


Urednica pratećih sadržaja sajma arhitektica Vila Sutović navela je da ove aktivnosti postaju bogatije iz godine u godinu, te da je sajam proglašen najbrže rastućim po kvantitetu i kvalitetu u regionu. Tu su dukacije, prezentacije, work shopovi, okrugli stolovi, panel diskusije i slično s ciljem unapređenja drvne industrije kao strateške grane koja postiže izuzetne rezultate na domaćem i inozemnom tržištu, posebno kada je riječ o namještaju.


Nermina Zagora sa Arhitektonskog fakulteta Sarajevo na čelu je komisije koja ocjenjuje  izložbene eksponate u sklopu takmičarskog programa sajma. Navela je da će biti dodjeljene tri nagrade: za najbolji dizajn komadnog namještaja, zatim za najbolji dizajn izložbenog prostora, te specijalna nagrada za inovativnost.

Organizatori sajma „"Sarajevo 4 Walls" nastavljaju sa humanitarnim radom, pa će i ove godine prodavati ulaznice po promotivnoj cijeni od dvije KM, a dio sredstva namijenjen je za dva humanitarna projeketa – "Roditeljska kuća" i "Ispuni mi želju".

Sajam Sarajevo4Walls je podržan od strane Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.