x

humanitarac

Salah pomaže mještanima svog rodnog sela, donirao im opremu za liječenje!

Napadač engleskog prvaka Liverpula Mohamed Salah donirao je kisik i hitnu pomoć svom rodnom selu u egipatskoj regiji Garbija, pomažući mještanima da liječe oboljele od COVIDA-19 dok se zemlja bori s drugim valom zaraze.

I sam Salah je bio pozitivan na koronavirus u novembru prošle godine.

- U dobrotvornoj fondaciji Mohamed Salah imamo 14 boca s kisikom. Tu su da pomognu ljudima u selu Nagrig (Salahovom rodnom gradu), kao i onima iz okolnih sela - rekao je Hasan Bakr (Hassan), voditelj dobrotvorne organizacije, prenosi Hina.


Bakr isporučuje bicikle s kisikom izravno u domove pacijenata.

- Imamo i ambulantnu jedinicu koju je izgradio Mohamed Salah, a koja djeluje od jula 2020. Ovo nam je također pomoglo tokom širenja koronavirusa, prilikom prijevoza pacijenata u izolacijske bolnice.


Salah održava duboke veze s malim, siromašnim selom u kojem je odrastao, nekih 130 kilometara sjeverno od Kaira, i svake godine donira oko 64. 000 američkih dolara dobrotvornoj zakladi Mohamed Salah.

U Egiptu je zabilježeno 150.753 zaraženih i 8.249 smrtnih slučajeva od početka pandemije prije više od deset mjeseci. Međutim, zdravstveni službenici tvrde da je stvarna brojka vjerojatno puno viša zbog relativno niske stope testiranja na koronavirus i isključenja rezultata privatnih testova.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.