x

Želi puno bolji ugovor

Salahov zahtjev šokirao Liverpool

Liverpool ima želju da Mohamed Salah potpiše novi ugovor, a Egipćanin je svojim zahtjevima šokirao sve na Anfieldu.

Ponajbolji nogometaš Liverpoola ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali na Anfieldu žele da se osiguraju i već sada rade na novom ugovoru. Ipak, neće biti lako pronaći zajednički jezik jer reprezentativac Egipta ima visoke zahtjeve.

Salah želi da postane najplaćeniji igrač kluba, a trenutno je drugi na toj listi iza Virgila van Dijka.

Njegov zahtjev je da se sa 233.000 eura sedmično plata poveća na 583.000 eura, odnosno da godišnje umjesto 11 dobija 28 miliona eura.


Na Liverpoolu je da odluči je li spreman da toliko daje novca za jednog igrača, a situaciju naravno prate klubovi poput PSG-a, Real Madrida, Cityja, koji su svakako zainteresovani za sjajnog napadača.

Salah je postao jedan od simbola Liverpoola posljednjih godina, a za Redse je na 206 nastupa postigao 127 golova. Prethodno je igrao u Romi, Fiorentini, Chelseaju...

Krajem 2020. godine Salah je bio povezivan s mnogim timovima, uostalom skoro svakog prijelaznog roka je tako, a tada je priznao da mu je "ostaješ li u Liveproolu" teško pitanje.


"Teško pitanje. Mogu samo reći da je sve u rukama kluba i on odlučuje", rekao je Egipćanin tada, ali očigledno da će dosta toga ovisiti i od njega samoga.

Salah je u Liverpool stigao 2017. iz Rome za 42 miliona eura, a godinu dana kasnije potpisao je novi, bogatiji ugovor koji mu ističe za dvije godine.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.