x

udaljen s klupe

Salihamidžić novčano kažnjen zbog nesportskog ponašanja prema sudiji

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 8.000 eura zbog nesportskog ponašanja u susretu četvrtfinala Kupa Njemačke protiv Heidenheima kojeg su Bavarci riješili u svoju korist rezultatom 5:4.

Njemački nogometni savez (DFB) kaznio je Salihamidžića zbog nesportskog ponašanja prema glavnom arbitru pomenutog meča, Guidou Winkmannu, a prema pisanju njemačkih medija, bivši bh. reprezentativac imao je brojne primjedbe na njegovo suđenje u prvih 45 minuta.

Salihamidžić je bio izuzetno ljut zbog crvenog kartona koji je Bayern u 13. minuti dobio, a zbog brojnih prigovora glavnom sudiji nije mogao pratiti drugo poluvrijeme s klupe za rezervne igrače, već je udaljen na tribine.

Nakon susreta, Salihamidžić se izvinio glavnom sudiji, no svejedno će morati platiti kaznu u iznosu od 8.000 eura zbog neprimjernog ponašanja.

Bayern je puno teže od očekivanog stigao do pobjede protiv Heidenheima, a prolazak u polufinale donio im je Lewandowski s bijele tačke u 84. minuti.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.