x

Salonke u trendi bojama modni hit proljeća

Pred nama je još jedno raskošno i zaigrano proljeće koje donosi stare favorite i nove trendove - od povratka omiljenih klasika u novom ruhu do efektnih trendi modela koji će začiniti naš ormare i svakodnevni stil.

ADMIRAL ELECTRONIC CASINO

Envera Šehovića 52 Dolac Malta, Ferhadija 12 Centar, Dr. Mustafe Pintola 27 Ilidža

I dok ćemo u svestranim odjevnim komadima još jednom pronaći početak i osnovu svake proljetne kombinacije, modni dodaci još jednom će odigrati ulogu onog posebnog začina i tačke na "i" svakog izgleda. Jedan od modela koji ćemo ponovno vratiti na policu s cipelama su salonke.

"Ne znam ko je izmislio visoke potpetice, ali sve žene mu duguju puno", rekla je svojevremeno slavna Merilin Monro. Salonke su simbol elegancije i ženstvenosti, izdužuju noge, te nas "tjeraju" na uspravnije držanje.

A s modernim pomakom, elegantne salonke još jednom će se istaći kao savršeni izbor za poslovne, formalne i večernje kombinacije.

Polica s cipelama za proljećnu sezonu ne bi bila potpuna bez jednog para salonki (ili nekoliko njih). Njihov kultni status i vječni elegantni karakter koji nose opravdale su i prve kolekcije za proljećnu sezonu - od modela s potpisom prestižnih modnih kuća i dizajnera do pristupačnih high streeta izdanja, svaka kolekcija za novu sezonu ima posebno mjesto rezervisano upravo za salonke.


Nova proljećna sezona, novi modeli

Nova sezona je unutar kolekcija omiljenih modnih brendova obrisala sva nepisana pravila. Umjesto klasičnih salonki od mat kože i u crnoj boji ili nježnim i svestranim nude tonovima, kao najpopularnije ovog su se proljeća ističu se salonke u trendi bojama. S naglaskom na vibrantne nijanse, ali i nekoliko neodoljivih pastelnih tonova, kada govorimo u salonkama, proljećna paleta je raskošna i razigrana.


Spoj elegancije linija i trendi boja dodatno su začinili različiti dizajnerski elementi, materijali i detalji. Osim mat kože, salonke za proljeće dolaze i u satenskom izdanju, od brušene kože i s croc teksturom. Dragulji i mašne još jednom su najjednostavnije modele klasičnih linija transformisali u efektne modne dodatke, dok je četrvtasti završetak koji smo nosili prošle godine zamijenio elegantni špic.


U kombinaciji s farmerkama ili romantičnom proljećnom haljinom, modernim odijelom ili trendi mini suknjom, salonke u trendi bojama odlično se slažu uz svaku proljećnu garderobu.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.