x

Jučer počeli s pripremama

Šamar kakav nije zaslužio: Je li Hertha ponozila Ibiševića?

Vedad Ibišević je obilježio jednu eru u Bundesligi. Možda nije igrao u šampionskim timovima, ali svojim golovima, radnom etikom i profesionalizmom je definitivno ostavio dubok trag u najjačem rangu njemačkog fudbala.

Ibišević je i posljdnje sezone bio fantastičan u dresu Herthe, odlično je koristio svaku minutu na trenu, a na kraju je u svim takmičenjima zabio devet golova i uspisao četiri asistencije. Međutim, sve to nije bilo dovoljno za novi ugovor.

Legendarni bh. reprezentativac je do posljednjeg časa vjerovao i nadao se da će mu biti produžen novi ugovor, međutim to se nije desilo. Berlinska Stara dama je jučer počela s pripremama na kojim nije bilo bilo Ibiševića.

Popularni Vedator je bio kapiten kluba i pravi vođa kako u svlačionici tako na terenu, ipak dočekao je da napusti Herthu u tišini bez ikakve buke. Možda se osjeća i iznevjernim od trenera Brune Labbadije koji čini se i nije previše učinio da zadrži bh. napadača.

Iako će u augustu napuniti 36 godina Ibišević sigurno nije rekao svoju posljednju riječ te još uvijek može igrati na vrhunskom nivou što je pokazao i u nastavku Bundeslige kada je zabio četiri gola.

U svom CV-u rasni golgeter ima skoro 350 mečeva u Bundesligi, sa 127 golova jedan je od najboljih strijelaca strana u historiji takmičenja. Definitivno impresivni statistički podaci koje su možd i najbolje mjerilo njegovih igračkih kvaliteta.

Ibišević je u Bundesligi igrao 14 godina. Prije Herthe nastupao je za Stuttgart, Hoffenheim i Aachen. Ponuda na stolu će sigurno imati, ali obzirom na porodicu vjerovatno će mu prioritet biti ostanak u Njemačkoj.


(sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.