x

Samo njega puštaju kod Šumahera: "Na ivici sam suza, da barem nije ovako!"

Mihael Šumaher, koji se i dalje nalazi u teškoj zdravstvenoj situaciji poslije nesreće na skijanju, ima redovnog posjetioca, koji nije član njegove porodice. U pitanju je čovjek s kojim je ispisao historiju Formule 1 - 72-godišnji Žan Tod.

Francuz je nagradu za životno djelo dobio na "Auto Bild - Noć automoto trka", a najzaslužnije za njegov trijumf su uzastopne titule koje je kao Ferarijev šef osvojio s Šumijem od 1999. do 2004. godine.


Žan Tod je i danas veliki prijatelj porodice slavnog njemačkog vozača i jedan od rijetkih ljudi kojima su dopuštene posjete bivšem asu Formule 1.

- Vrijeme koje sam proveo s Mihaelom ću pamtiti kao najbolje u svom životu. Obožavamo jedan drugoga, zajedno smo ispisali nevjerovatnu priču - rekao je Tod.


On je otkrio i kratku informaciju iz kuće Šumaherovih - o svojim posjetama. Takvi trenuci su jako rijetki jer porodica legendarnog Nijemca, na čelu sa suprugom Korinom, zahtijeva maksimalnu privatnost.


- Posjetim ga barem dva puta mjesečno. Vidim Mihaela, njegovu porodicu... Volim tog čovjeka. Volio bih da je situacija drugačija.



Od nesreće sedmostrukog svetskog prvaka u kojoj je teško povrijedio glavu na skijanju je prošlo pet godina, a ni danas se ne zna kakvo je tačno njegovo zdravstveno stanje.

- Na rubu sam suza. Mihaelove fotografije su svuda u mojoj kancelariji i stanovima - otkrio je Žan Tod.



(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.