x

Šampion Evrope Iron Puki stigao u Sarajevo: Još jedan osvojeni pojas u karijeri, dočekali ga prijatelji i navijači! (FOTO)

Edin Puhalo, alijas Iron Puki, prije dvije noći je prekidom u trećoj rundi, u prepunoj sali u Frankfurtu, savladao Nijemca Kai Kurzawu i postao šampion Evrope u WBO verziji. Kako je ovo ogroman sportski uspjeh nije ni čudo što su mu prilikom današnjeg dolaska u Sarajevo prijatelji i navijači priredili pravi doček. 

Naime, evropski bokserski prvak u WBO verziji Edin Puhalo vratio se u Sarajevo sa šampionskim pojasom.

Puhalo je u popodnevnim satima avionom sletio u Tuzlu, a potom je automobilom stigao u Sarajevo.

Popularnog Iron Pukija su u glavnom gradu BiH dočekali prijatelji i navijači.

Puhalo je prekidom u trećoj rundi u Frankfurtu savladao Nijemca Kaija Kurzawu i na taj način postao šampion Evrope u WBO verziji.

To mu je bila 17. pobjeda iz isto toliko mečeva u profesionalnoj karijeri, a pobjedom nad Kurzawom stekao je status izazivača za prvaka svijeta.



"Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Meč je bio žestok od početka do kraja. Pao je u prvoj rundi, a onda mi je istom mjerom uzvratio u drugoj. Ipak, s obzirom na to da sam bio sjajno fizički pripremljen, uspio sam se vratiti u meč i preokrenuti ga u svoju korist. Treća runda je bila žestoka, ali sam krenuo odlučnije u napad I jednostavno demonstrirao silu. Kurzawa je veliki borac i veliki šampion te sam stvarno sretan i prezadovoljan da sam ga uspio pobijediti i to nokautom", prvi su utisci našeg šampiona poslije borbe u Frankfurtu.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.