x

Samsung Electronics postavlja nove nivoe performansi za potrošačke NVMe SSD-ove sa 970 EVO Plus!

Kompanija Samsung Electronics predstavila je Samsung 970 EVO Plus, najnovije poboljšanje u svom Non-Volatile Memory Express (NVMe) SSD portfoliju. Zahvaljujući vrhunskim performansama i kapacitetu do dva terabajta, Samsungov 970 EVO Plus postavlja novu traku za pohranu visokih performansi, omogućujući IT profesionalcima, tehnološkim entuzijastima i igračima da lakše upravljaju intenzivnim radnim opterećenjima na svojim računarima i radnim stanicama.

“Od predstavljanja prvih NVMe SSD-ova na potrošačkom tržištu 2015. godine, Samsung je nastavio prevazilaziti tehničke prepreke u dizajnu i performansama SSD-a”, rekao je dr Mike Mang, potpredsjednik marketinga za brendirane proizvode u kompaniji Samsung Electronics. „Novi 970 EVO Plus, koji pokreće najnovija Samsungova peta generacija V-NAND tehnologije, sada će ponuditi nenadmašive performanse u svojoj klasi, kada je riječ o zahtjevnim zadacima kao što je uređivanje sadržaja 4K, 3D modeliranje i simulacija, kao i teška igranja.“

Integracijom najnaprednijih V-NAND čipova kompanije sa optimizovanim firmware-om, 970 EVO Plus postiže značajna poboljšanja performansi - do 57% u brzini pisanja - kao i povećanu energetsku učinkovitost u odnosu na svog prethodnika, 970 EVO. Novi disk donosi sekvencijalne brzine čitanja i pisanja do 3.500 megabajta u sekundi (MB/s) i do 3.300 MB/s, dok slučajne brzine dolaze do 620.000 IOPS za čitanje i do 560.000 IOPS za pisanje.

Korisnici mogu jednostavno nadograditi svoje uređaje, jer 970 EVO Plus dolazi u kompaktnom M.2 obliku koristeći PCIe Gen3 x4 interfejs koji se nalazi u većini modernih računara. 970 EVO Plus također nudi petogodišnju ograničenu garanciju ili do 1.200 terabajta.

970 EVO Plus se isporučuje u različitim kapacitetima; verzije kapaciteta 250GB, 500GB i 1TB su sada dostupne za kupovinu širom svijeta, a kapacitet 2TB će postati dostupan u aprilu.

Preporučene maloprodajne cijene proizvođača kreću se od 89,99 dolara. Za više informacija, uključujući detalje o garanciji, posjetite samsung.com/SSD ili samsungssd.com.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.