x

Samsung najavljuje nove zvučnike serije Q optimizovane za QLED televizore!

Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas dva nova zvučnika serije Q koja imaju Samsung Acoustic Beam tehnologiju, kao i novu funkciju Adaptive Sound. Kao dio Samsung Audio Lab i saradnje sa Harman Kardon, HW-Q70R i HW-Q60R zvučnici su pametniji nego ikad, nudeći doživljaj okružujućeg zvuka za kućna kina.

Koristeći tehnologiju Adaptive Sound, koja koristi niz rupica u zvučniku kako bi stvorila dinamičniji zvuk, ovi zvučnici mogu analizirati sadržaj koji se reproducira na televizoru i prilagoditi idealnim postavkama zvuka za bilo koju scenu. Ove karakteristike će ispuniti svaki kutak prostorije punim zvukom. Također, HW-Q70R i HW-Q60R imaju mogućnost da se automatski prebace na adaptivni režim zvuka kada je Samsung 2019 QLED TV priključen i njegov AI režim uključen.

“Kroz tehnologiju Adaptive Sound, koja razumije zvuk i optimizira ga prema sceni, korisnici mogu uživati u još realnijem zvuku za svaku vrstu sadržaja”, rekao je Jongsuk Chu, izvršni potpredsjednik za Visual Electronics u kompaniji Samsung Electronics. "Novi zvučnici Q serije nose kvalitetu zvuka koju su revitalizirali stručnjaci i dizajn za privlačnu kućnu estetiku kako bi našim korisnicima pružili bolji doživljaj kućnog kina."

Također, zvučnici Q-serije imaju i Bluetooth vezu, što korisnicima omogućuje da sa svojih pametnih telefona uživaju u muzici visokog kvaliteta. Osim toga, HW-Q70R zvučnik opremljen je Dolby Atmos i DTS: X tehnologijom za 360 stepeni dinamičniji zvuk. Uz HW-Q70R, potrošači sada mogu uživati u impresivnom iskustvu kućne zabave, sa zvukom koji ispunjava prostoriju. Također, HW-Q70R ima tanak oblik, s visinom od samo 2,3 inča (59 mm), što osigurava bolju podudarnost s QLED TV-om.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.