x

Samsung Neo QLED televizori dobitnici prvog službenog certifikata za gaming!

Kompanija Samsung Electronics objavila je da je ovogodišnja Neo QLED serija televizora dobitnik prvog službenog certfikata za gaming u TV industriji. Riječ je o Gaming TV Perfomance certifikatu, koji izdaje poznati njemački inženjerski institut Verband Deutscher Elektrotechniker, a Neo QLED televizori su ga zasluženo dobili zahvaljujući smanjenju kašnjenja odziva od 10 ms, HDR tehnologiji, te svjetlini prikaza većoj od 1000 nita. 

„Sve više gamera zahtjeva maksimum od svojih televizora, kada je u pitanju veličina ekrana i vrhunski kvalitet slike. To su neke od glavnih smjernica prilikom kupovine novih televizora, a Samsung je to prepoznao i nastavlja razvoj televizijskih inovacija, koje će zadovoljiti čak i najzahtjevnije korisnike“, rekao je Yonghoon Choi, potpredsjednik Odjeljenja za vizuelna rješenja u kompaniji Samsung Electronics.

Neo QLED modeli televizora koji su dobili certifikat su QN900, QN800, QN90 i QN85, nakon rigoroznih testova performansi i naprezanja hardvera. Pored ključnih karakteristika, poput smanjenja kašnjenja odziva od 10ms, podrške za HDR i nivoa svjetline prikaza iznad 1000 nita, Neo QLED televizori odlikuju se i brzinom osvježavanja slike od 120 Hz, zahvaljujući Motion Xcelerator Turbo+ tehnologiji, te volumenom boja od 100 nita i odnosom stranica od 21:9, odnosno 32:9. Televizor se lako prebacuje u gaming način rada pomoću Game View i Game Bar opcija, a vrhunski kvalitet zvuka osigurava Object Tracking Sound+ tehnologija koja prati kretanja objekata po ekranu i precizno reprodukuje zvuk za maksimalno realističan osjećaj.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.