x

Samsung otvara globalne centre za umjetnu inteligenciju (AI) u Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Rusiji!

Samsung Research, napredni centar za istraživanje i razvoj kompanije Samsung Electronics SET, je najavio otvaranje tri nova Centra za umjetnu inteligenciju (AI) u Cambridgeu, Torontu i Moskvi, koji za cilj imaju jačanje potencijala za umjetnu inteligenciju kompanije Samsung i istraživanje umjetne inteligencije koja je namijenjena korisnicima.

Samsung Research je bio na čelu najnovijih poduhvata kad govorimo o širenju globalnih istraživačkih potencijala za umjetnu inteligenciju kompanije Samsung Electronics i fokusirao je svoju stručnost vezanu za umjetnu inteligenciju otvaranjem novih Centara za umjetnu inteligenciju (AI). Samsung Research također je nadgledao stvaranje novih Centara za umjetnu inteligenciju u Seulu prošlog novembra/studenog i u Sillicon Valley u januaru/siječnju ove godine. Sa tri nova centra, Samsung Research će biti operativan u pet Centara za umjetnu inteligenciju širom svijeta.

Također, obezbijedivši globalne stručnjake za umjetnu inteligenciju, Samsung Research planira proširiti broj naprednih istraživača u domenu umjetne inteligencije na oko 1.000 istraživača do 2020. godine.

"Samsung ima dugu historiju u potrazi za inovacijama i uzbuđeni smo što donosimo tu istu strast i tehnološko vođstvo u područje umjetne inteligencije", izjavio je Hyun-suk Kim, predsjednik i direktor kompanije Samsung Research na svečanom otvaranju novog Centra za umjetnu inteligenciju u Cambridgeu. S novim centrima i zapošljavanjem vodećih stručnjaka na terenu, naš cilj je biti pokretač promjena u industriji umjetne inteligencije."

Najveći talenti iz polja umjetne inteligencije će pomoći u vođenju novih centara

Samsungov Centar za umjetnu inteligenciju u Cambridgeu će voditi Andrew Blake, prethodno direktor kompanije Microsoft's Cambridge Laboratory te pionir u razvoju teorije i algoritama koji pokušavaju omogućiti kompjuterima da se ponašaju kao mašine koje vide. Saradnjom s istaknutim stručnjacima iz tog polja, poput profesorice Maje Pantić sa Imperial Collegea, Samsungov Centar za umjetnu inteligenciju u Cambridgeu će igrati ključnu ulogu u naprednim AI istraživanjima za Samsung Research.

"Ovaj novi Centar znači našu predanost napretku umjetne inteligencije", rekao je Andrew Blake. "Istraživanje će nam pomoći da bolje razumijemo ljudsko ponašanje, istovremeno istražujemo područja kao što su prepoznavanje emocija i dalje proširujemo granice komunikacije s korisnicima kako bismo razvili AI tehnologije koje na kraju krajeva poboljšavaju živote ljudi."

Samsungov AI Centar u Torontu vodiće dr. Larry Heck, viši potpredsjednik kompanije Samsung Research America (SRA) i stručnjak za tehnologije virtuelnih ličnih asistenta, te direktor SRA centra za umjetnu inteligenciju. Centar za umjetnu inteligenciju u Torontu podupirat će svoje istraživačke napore u temeljnim AI tehnologijama uz stratešku saradnju sa glavnim univerzitetima u Kanadi.

Očekuje se da će Samsungov centar za umjetnu inteligenciju u Moskvi iskoristiti ruska znanja u matematici, fizici i drugim temeljnim naukama. Planira uključiti vodeće stručnjake za umjetnu inteligenciju kao što su profesor Dmitrij Vetrov (Viša škola za ekonomiju) i profesor Victor Lempitsky (Institut za nauku i tehnologiju Skolkovo) koji će voditi istraživanja o algoritmima AI.

U svojoj viziji za AI, Samsung se fokusira na pet osnovnih aspekata tokom vođenja istraživanja.To uključuje-umjetnu inteligenciju (AI) koja je „fokusirana na korisnika“, kroz realizaciju personalizacije putem multi-modalnog interfejsa; "Stalno učenje", kroz kontinuirano samouko učenje iz podataka; "Uvijek tu", kao ambijentalna usluga; "Uvijek korisno", uz minimalnu intervenciju korisnika i odgovora na zahtjeve; i "uvijek siguran", obezbjeđujući sigurnost korisnika i privatnost. Budući da je fokus na ovome, novi centri za umjetnu inteligenciju će iskoristiti najsavremenija istraživačka okruženja, zajedno s regionalnim snagama istraživača, kako bi Samsungov potencijal za umjetnu inteligenciju prenijeli na nove visine.

U toku aktuelnih inicijativa, uključujući organizaciju Foruma za umjetnu inteligenciju prošle godine, Samsung blisko sarađuje s poznatim naučnicima za AI, pripremajući se za postavljanje istraživačkih baza kroz područja stručnosti. Samsung će nastaviti širiti područja stručnosti i tehnologije širom svijeta, uključujući posebno važan istočni dio SAD-a.

U godinama koje dolaze, uređaji za Internet of Things (IoT) ugrađeni s AI generiraju širok raspon podataka koji mogu pružiti fascinantne uvide o životima korisnika, omogućujući im da iskoriste inteligentne usluge optimizirane za njihove vlastite sklonosti i ponašanja. Kako uređaji koji imaju AI omogućavaju korisnicima najoptimiziranije opcije, oni će biti ključni za uspjeh tehnologije umjetne inteligencije u bliskoj budućnosti. Kako bi omogućio pružanje korisničkog ekosistema, Samsung ima za cilj da izgradi platformu za umjetnu inteligenciju pod zajedničkom konstrukcijom koja će se ne samo brzo povećavati, već će i pružiti najdublje razumijevanje konteksta i ponašanja, što čini umjetnu inteligenciju relevantnijom i korisnijom.

Za više pojedinosti o Samsung Research i globalnim centrima za umjetnu inteligenciju posjetite službenu web stranicu kompanije Samsung Research na adresi http://research.samsung.com.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.