x

San ljubitelja klasičnih automobila

RUF BTR je automobil koji će poželjeti svaki ljubitelj Porscheovih klasičnih automobila, a sada je jedan primjerak ponuđen na prodaju.

Porsche 911 započeo je svoj život 1981. godine kao Turbo Coupe lakiran u bijelu boju i opremljen crnim nebom, električnim šiberom i zatamnjenim vjetrobranskim staklom, a šest godina kasnije ga je njemačka kompanija RUF Automobile modifikovala po BTR specifikacijama na zahtjev vlasnika.

RUF je unaprijedio motor i povećao njegovu zapreminu na 3,4 litra, ugradio novi hladnjak, dodatni prednji hladnjak ulja, izduvni sistem s četiri cijevi i napravio još nekoliko modifikacija, a rezultat je bilo povećanje snage na 374 KS.


Pomenuti motor je uparen s RUF-ovim petostepenim mjenjačem koji snagu prenosi na zadnje točkove.

Vlasnik je živio na relaciji Njemačka - SAD i želio da na američko tlo transportuje svoj automobil, tako da je klaster kalibriran na milje.

Automobil je dobio tempomat i sigurnosni sistem, a 1987. godine je transportovan u Los Anđeles.


Početkom 2000-tih RUF BTR je promijenio još dva vlasnika, ali je ostao u Kaliforniji gdje je motor ponovo složen prije nego što je završio u Virdžiniji krajem decenije.

Porsche je ponovo prodat 2108. godine, a sada traži novog vlasnika.

Automobil je prešao 83.685 kilometara, a procjenjuje se da će biti prodat po cijeni između 90.000 i 110.000 dolara kada se nađe na aukciji 21. aprila.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.