x

Vraća se u Englesku?

Sancho na ljeto napušta Dortmund i već zna za koji klub želi igrati

Engleski fudbaler Jadon Sancho privukao je interes mnogih evropskih klubova sjajnim igrama u Borussiji Dortmund.

Ovaj 19-godišnji fudbaler u Dortmund je stigao na ljeto 2017. godine iz Manchester Cityja za svega osam miliona eura. Svojim igrama je oduševio mnoge, te se već špekuliše da će na kraju sezone sigurno napustiti njemački klub.

Sancho s Dortmundom ima ugovor do ljeta 2022. godine, te je nedavno odbio mogućnost da produži saradnju. Navodno, on se želi vratiti u Englesku i to će mu biti glavni cilj na ljeto.

U Dortmundu su poručili da ga žele zadržati, ali sigurno da mu neće praviti problem u slučaju ponude koja će zadovoljiti njihove apetite. S obzirom da su ga doveli sa "samo" osam miliona eura očekuje se da će zaraditi preko 80 miliona eura.

Špekuliše se već odavno da je Manchester United pokazao najveći interes za njega, ali kako stvari stoje on ne želi da ide na Teatar snova. Engleski mediji danas pišu da bi on najradije da pređe u Chelsea.

Sancho je svjestan da će u Chelseaju imati mjesto prve zvijezde, te da tu može pokazati svoj kvalitet. No, da li će Plavci moći inkasirati skoro 100 miliona za njega ostaje da se vidi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.