x

NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Sanjin Pehlivanović savladao legendu bilijara pa pobjedu posvetio Zijadu Redžiću Ziziju

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara i aktuelni viceprvak Evrope u disciplini "devetka" na Evropskom prvenstvu u Laškom savladao je legendarnog Nilsa Feijena i trijumf je posvetio svom velikom prijatelju Zijadu Redžiću Ziziju koji je jučer preminuo nakon borbe s teškom bolesti.

Pehlivanović (20) ove sedmice nastupa na EPBF Evropskom prvenstvu u bilijaru koje se održava u Sloveniji. Tu je jučer upisao maestralnu pobjedu protiv slavnog Nizozemca Nilsa Feijena.

Mladi Sarajlija je gubio rezultatom 29:93, ali je onda napravio spektakularan preokret i slavio je sa 100:93 u disciplini "straight" protiv čovjeka koji je 2008. godine bio prvak svijeta u ovoj disciplini.


Ipak, za Pehlivanovića to nije bio sjajan dan, kao i za sve koji su poznavali Zijada Redžića. Mladi bh. igrač bilijara pobjedu je posvetio svom prijatelju, popularnom Ziziju, koji je jučer preminuo u 47. godini života.


"Nakon gubitka 29:93 uspijevam pobijediti bilijarsku gromadu Nielsa Feijena rezultatom 100:93. Presretan sam, a u isto vrijeme i jako tužan. Saznao sam da je prije svega naš brat, prijatelj, sportski kolega preminuo zbog teške bolesti. Jedan od najpozitivnijih ljudi koje sam upoznao. Ovaj 'comeback' i pobjedu bih posvetio našem Ziziju, koji nas gleda s nekog ljepšeg mjesta i ako Bog da nastavak turnira ću dati sve od sebe u čast našeg prijatelja", poručio je Pehlivanović nakon meča.

Podsjetimo, Redžić je ostavio neizbrisiv trag u promociji snookera i bilijara u našoj zemlji. Također, pratio je razvoj Sanjina Pehlivanovića i pomagao mu tokom karijere.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.