x

Odličan nastup

Sara Hector osvojila zlatnu medalju u veleslalomu

Sara Hector jutros je uspjela da osvoji zlatnu medalju u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Ljubitelji skijanja jutros su mogli da uživaju u sjajnoj utrci veleslaloma koja je opravdala očekivanja, a na kraju najviše razloga za slavlje imala je Hector koja je uspjela da osvoji zlatnu medalju.

Švedska skijašica je bila prvi nakon prve vožnje, a posao joj je dodatno olakšala i Mikaela Shiffrin koja je svoj nastup završila u prvoj vožnju gdje je napravila veliku grešku.


Hector je na kraju u drugoj vožnji bila zaista sjajna i slavila je s ukupnim vremenom 1:55.69. Iza nje završila je Federica Brignone koja je tako uspjela da dođe do srebrene medalje sa zaostatkom od 28 stotinki.

Razloga za slavlje imala je i Lara Gut-Behrami koja je bila trećeplasirana i osvojila je bronzu. Gut-Behram je imala zaostatak od 72 stotinke u odnosu na pobjednicu Hector.


Također, treba istaći da je ovu utrku obilježio i težak pad američke skijašice Nine O'Brien koja se desila u drugoj vožnji, te je utrka prekinuta na desetak minuta.

Svoj nastup danas imala je i bh. skijašica Esma Alić koja se nije previše proslavila. U debitantskom nastupu na Olimpijadi Alić je diskvalifikovana nakon prve vožnje zbog nepravilnog starta.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.