x

Saradnja sa Sarajevskom filharmonijom: Armin Muzaferija za Dan nezavisnosti predstavio pjesmu „Studen vodo“

Armin Muzaferija za Dan nezavisnosti svim Bosancima i Hercegovcima poklonio je kompoziciju „Studen vodo“ koju je snimio sa Sarajevskom filharmonijom predvođenom odličnom Samrom Gulamović. 

Tekst za „Studen vodo“ potpisuje Milena Ludajić, muziku Alen Lemešević koji je aranžman uradio zajedno sa Mišom Krpom, Jocom Savićem i Adnanom Mušanovićem. Za videozapis je bila zadužena Gotiva, kostime Janja Stijepić, Zaffer by glamur dizajn, a tehnička podrška bila je agencija Produkcija.

- Ponosan sam na ovaj projekat. Mnoge lijepe stvari su mi se desile u karijeri, ali uraditi kompoziciju sa Sarajevskom filharmonijom je velika čast i u umjetničkom smislu, ali i ljudskom, jer je prije svega čine divni ljudi sa kojima je bilo zadovoljstvo raditi. Spot smo snimali na više značajnih lokacija, ali još uvijek premalo, s obzirom koliko ih BiH ima. Ovaj put to su bila mjesta kojima sam lično očaran: Kraljevski grad Bobovac, tvrđava u Srebreniku, Ostrožac u Cazinu. Presretan sam što sam „Studen vodo“ predstavio za Dan nezavisnosti. Svaki praznik kojim se glorifikuje ova moja hiljadugodišnja zemlja je praznik mog srca. Neki doprinose svom narodu i zemlji kroz sport, neki kroz nauku, a ja ću kroz umjetnost – kaže Armin Muzaferija.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.